njuz-autor

AUTOR: Viktor Markovic

18. mar. 2019

Vesić: Dok se Pobednik restaurira, postavićemo spomenik Zameniku Pobednika

BEOGRAD, 18. mart 2019, (Njuz) – Gradski menadžer Goran Vesić najavio je postavljanje spomenika Zameniku Pobednika dok je Pobednik na restauraciji. Vesić kaže kako grad poput Beograda zaslužuje spomenik Zameniku Pobednika.

– Spomenik Pobedniku je nešto po čemu je Beograd prepoznatljiv, ali nikada se nismo upitali gde bi Pobednik bio da nema zamenika? I uopšte uzevši, premalo se pažnje posvećuje zamenicima kao takvim, a svi znamo da bi bez zamenika ovaj svet odavno prestao da funkcioniše, napominje gradski menadžer i zamenik gradonačelnika. – Ovim spomenikom odajemo priznanje ljudima na čija pleća padaju najteži i najnezahvalniji poslovi, ljudima koji stoje u senci a zapravo su ti koji odlučuju o bitnim stvarima, ljudima koji su zaslužili da im se znaju imena i koji su zlatnim, ali jako sitnim slovima, upisani u stranice istorije, zaključio je Vesić.

Spomenik Pobedniku biće na restauraciji onoliko dugo koliko to bude bilo potrebno, ali zamenik gradonačelnika Vesić uverava građane da ne brinu jer neće ni primetiti da ga nema.

– Verujte da će spomenik Zameniku Pobednika biti podjednako dobar, ako ne i bolji simbol Beograda nego što je bio Pobednik. Moje uverenje je da će građani na kraju i zaboraviti na Pobednika kad budu videli kako izgleda Zamenik. Spomenik Zameniku će biti izgrađen od smese koja je dobijena mrvljenjem kaldrme, posečenog drveća i novogodišnjih ukrasa, a na vrhu će biti instalirana fontana koja će prskati po posetiocima Kalemegdana, najavio je Vesić.

Kako se nezvanično saznaje, spomenik Zameniku Pobednika će koštati dva do tri puta više od samog Pobednika, a grad Beograd je već našao jedinu firmu u Srbiji koja je u stanju da izvede ovakav velelepan građevinsko-umetnički poduhvat.

Viktor Marković

 1. voya montoya kaže:

  …Sto bi viknuo, Maximilijan, jedan od Topalovica….: GOLOGUZAN….!!!

 2. MarkoNS kaže:

  Vesić je takođe potvrdio da gradska vlast u prestonici razmatra moguće lokacije za postavljanje statue Gradskog Menadžera. Na taj način će biti sačuvana uspomena na ovu zaboravljenu pojavu naše novije istorije i nemerljiv doprinos koju Gradski Menadžer kao takav daje za razvoj Beograda. Kao model za izradu statue služiće Gradski Menadžer u periodu 2014-2018 pošto u Beogradu više nema živih građana koji se sećaju kako su izgledali gradski menadžeri pre i posle mandata ove markantne ličnosti u istoriji prestonice. “Odluka o postavljanju spomenika Gradskom Menadžeru je doneta u vreme bivše vlasti tako da sada nemaju pravo da nas kritikuju zato što tu odluku sprovodimo. I Zoran Đinđić je smatrao da je postavljanje jednog ovakvog spomenika jedan od ključnih projekata za razvoj grada. Ja to znam jer sam bio njegov najbliži saradnik. Takođe znam da bi Zoran danas nesumnjivo bio na strani svog jedinog pravog naslednika Aleksandra Vučića,” objasnio je Goran Vesić.

 3. Strani Placenik kaže:

  Jel to Prvi zamenim pobednika PZP ili?

 4. Vuk kaže:

  E pa to je za zaljenje a ne za smejanje.Unistavanje Srbije a vama to zajebancija

 5. Dule kaže:

  Zar ne bi bilo bolje da drži vrapca, ipak je to simbol BG.

 6. Зоран kaže:

  Да, боље врабац у руци него шева у кревету!

 7. Viktor kaže:

  Pa vi ste nenormalno genijalni!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *