njuz-autor

AUTOR: urednistvo

16. maj. 2019

Vesić: Jao ljudi, pa mi smo ladno zaboravili da sagradimo metro!

Poštovani Beograđani, dragi prijatelji,

razlog mog današnjeg obraćanja vama nije da bih vas podsećao na to koliko su oni bivši para nakrali, mada, kad već pričamo o tome, nije na odmet još jednom da kažem da su pokrali baš dosta novca iz gradske kase, već da vam se najiskrenije izvinim što još uvek nismo sagradili metro.

Vidite, biti zamenik gradonačelnika je najvažnija funkcija u ovom gradu i ja se svakog dana susrećem sa brojnim obavezama, od seče drveća zbog gondole do organizovanja žena u gradskoj skupštini da oforme živi štit ne bi li me odbranile od pomahnitalog Bastaća. Kako naš narod kaže, ko radi taj i greši, a kako ja baš dosta radim, normalno je da nekad dođe do greške.

Ko zna kada bih se ovog setio da me pre neki dan nije pozvala Aja Jung i rekla da već preko sat vremena čeka metro u Mirijevu, za koju je nešto ranije već nabavila karte, kada sam se lupio po čelu i uzviknuo pred svojim saradnjcima: „Jao ljudi, pa mi smo ladno zaboravili da sagradimo metro!“. Gospođi Jung sam se momentalno izvinio zbog neprijatnosti i poslao po nju službeno vozilo, koje se, doduše, zbog raskopanih ulica u centru, probijalo do Mirijeva preko sat vremena.

Zaista mi i dalje nije jasno kako se ovo desilo, hajde što sam ja potpuno zaboravio na metro, nego se isto to desilo i svim mojim kolegama. A, kao da smo se juče vozili u autobusu maskiranom u metro, bio je tu i Branko Kockica, ma sve je to delovalo kao neki divan san, ali, eto, nekako smo to smetnuli s uma. I sreća da me je pozvala Aja Jung, jer ko zna kada bih se toga setio, dok ovako po hitnom postupku krećemo da kopamo metro. U prvoj fazi ćemo poseći svo drveće koje se nalazi na trasi budućeg metroa, jer njegovo korenje može da ošteti vagone, a potpom ćemo angažovati firmu Keep Light da osvetli iskopane tunele.

Ipak, Beograđani ne treba da brinu da će radovi na metrou ugroziti realizaciju prethonih kapitalnih projekata, poput izgradnje 54 fontane, jarbola, gondole, kao i rekonstrukcije Trga republike, koja će, doduše, možda biti produžena za novih 200, najviše 250 dana.

Vaš,
G.V.

 1. ZoinMihailo kaže:

  Zamenik gradonačelnika zaboravio da sagradi metro, ali Aja Jung čeka na stanici.
  Gradonačenik ne brine zbog metroa jer njegovim vrapcima metro nije ni potreban.

 2. Davor kaže:

  Zato je Beograd metropola , jer ima sagrađen metro samo do pola.

 3. milan (nisam odavde) kaže:

  Za to je kriv stari gradonačelnik, koji je imao plan metroa u 7% urbanističkog plana koji nije napisao, pa je Beograd usvojio samo 93% plana, bez metroa!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *