Plakat Yu grupe pre retuširanja
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

03. aug. 2020

Vesić najavio promenu imena YU grupe

BEOGRAD, 3. avgust 2020, (Njuz) – Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da će Skupština grada na sledećoj sednici doneti odluku o promeni imena YU grupe.

Kako je Vesić istakao, nedopustivo je da jedna tako popularna muzička grupa nosi ime koje simbolizuje sve ono što je decenijama zatiralo sve što je srpsko.

– Nemate nijedan takav primer u svetu. Nemate, na primer, u Austriji ili Mađarskoj grupu koja se zove “KundK grupa” ili “Austro-ugarska grupa”. Takođe, ni u jednoj republici nemate grupu koja nosi ime bivše države, pa ne vidim razlog da tako ne bude i kod nas. Moramo prekinuti s tom prošlošću koja nas je sputavala – istakao je Vesić.

On je rekao i da još nije definitivno odlučeno koje će biti novo ime ove grupe, ali da je nekoliko predloga u opticaju.

– Razmišljamo da se sada zovu SRB grupa, ali stigao je i zanimljiv predlog koji simbolizuje novo doba i digitalnu eru u kojoj živimo, a i na tragu je državne poltike o važnosti digitalizacije, pa se razmišljamo i da to novo ime bude .rs grupa – otkrio je Vesić.

Na pitanje novinara N1 da li Skupština grada ima nadležnosti da menja imena muzičkim grupama, Vesić je odgovorio da apsolutno ima.

– Vidite, YU grupa je iz Zemuna, Zemun je, ma koliko se to nekima ne dopadalo, deo Beograda. Prema tome, Skupština grada Beograda ima apsolutno pravo da promeni ime YU grupi – istakao je Vesić.

On je dodao i da će lično predložiti i pokrenuti inicijativu da direktor N1 televizije Jugoslav Ćosić promeni ime.

– Evo, ja ću vam dati priliku da dokažete da niste američko-luksemburžanska televizija, već pravi srpski, patriotski medij. Neka gospodin Ćosić sam promeni svoje ime. Ako pak to ne učini, lično ću pokrenuti takvu inicijatviu u Skupštini grada i lično ću mu izabrati novo ime – rekao je Vesić i odbio da odgovori da li će novo Jugoslavljevo ime biti Srbislav.

Bane Grković

 1. Радојица kaže:

  Шта је са Југословенским Драматичним Позориштем?

 2. V.P. kaže:

  Taj čovek definitivno nije normalan, po mom mišljenju. Da li bih pogrešio ako kažem, da to podseća na nacizam?

 3. Bisera kaže:

  Seljacina idiotska!!!

 4. cikasloba kaže:

  Čudan leptir je taj Vesić… btw, mislim da bi više glasova od Srbislava dobio Dobrica, ako stave glasanje online.

 5. voya montoya kaže:

  Cudna suma je ta Srbija…Leglo raznih zohara…

 6. milovan kaže:

  Niti je on dao ime grupi, niti će ga on menjati!

 7. hmmmm kaže:

  a Jugoslav Vlahovic? A Dubravka Mijatovic? ADubravka Markovic? A Brenina pesma? I ona druga od Pedje d Boja? A sta tek sa stihom ‘igra rok n rol cela Jugoslavija? Pa’ Na stanici u Puli’.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *