nazad na vrh

Vesić tvrdi da Beograd ima dovoljno drveća za grejanje naredne zime

BEOGRAD, 11. maj 2022, (Njuz) – Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da Beograđani, u slučaju restrikcija struje, ne treba da se brinu oko grejanja za narednu zimu jer “grad ima dovoljno lepog drveća koje fino gori”.

– Već sad se pominju restrikcije struje i problemi sa grejanjem predstojeće zime zbog manjka gasa iz Rusije, ali obećavam svim Beograđanima da ne treba da strahuju. Pa pogledajte samo koliko drveća ima jedan Košutnjak ili Topčider. Mnoge svetske metropole nemaju drveća ni da raspale vatru za roštilj, a mi imamo Zvezdaru, Avalu, a ni Kosmaj nije mnogo daleko – pokušao je da uteši svoje sugrađane Vesić.

– Baš juče dok sam se šetao gradom pored Dunava, video sam jedno lepo drvo kako samo stoji usred jednog poljančeta. Pa samo od tog drveta može da se napravi potpala za barem 10 domaćinstava cele naredne zime. Za sve koji ne znaju kako da iseku drvo za potpalu, planiram da snimim jedan video na Tik Toku kako sečem drvo sekirom – izjavio je zamenik gradonačelnika – Inače, najlepše pucketa drveće sa Kalemegdana – dodao je on.

Na kritike pojedinih Beograđana da treba čuvati gradsko drveće, Vesić je odgovorio da su “tu uvek Đilasovi platani sa Bulevara koje niko ne voli, a koji bi sigurno lepo goreli”.

Miroslav Vujović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi:
  1. Само му ви дајте идеје има све да плане у Београду заједно са Весићем.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix