njuz-autor

AUTOR: Marko Drazic

22. feb. 2019

Vest o premijerkinoj partnerki koja se porodila ohrabrila i ostale gej parove da pokušaju da dođu na čelo države

BEOGRAD, 22. februar 2019, (Njuz) – Vest da je Milica Đurđić, dugogodišnja partnerka premijerke Srbije Ane Brnabić, rodila dečaka, ohrabrila je i inspirisala brojne istopolne parove širom zemlje da pokušaju da jednog dana i sami dođu na čelo države.

Kako saznaje Njuz, ova vest budi nadu kod mnogobrojnih pripadnika LGBT zajednice da stvari jednog dana mogu da se promene i da je sve što treba da urade da postanu ministar, premijer ili predsednik države.

– Živim sa svojom partnerkom već pet godina i susrećemo se sa nebrojeno problema. Komšijama pričamo da smo sestre, zakonski ne možemo da regulišemo naš odnos, o dobijanju deteta i da ne pričam, ali sve to za čas može da se promeni samo ako jedna od nas dve sutra dođe na čelo države – izjavila je Jelena I. iz Beograda.

Sličnog je mišljenja i Mladen T, koji sa svojim partnerom živi već tri godine.

– Često slušamo motivacione govornike koji nam pričaju kako rešenje svih problema leži u nama samima, i sve vreme sam mislio da su takve priče gluposti i da neke stvari, posebno ako ste gej u Srbiji, ne mogu da se promene samo vašom voljom. Ipak, nedavno smo videli da nije sve tako i da je moguće imati sve privilegije kao i bilo koji drugi par, samo ako dovoljno čvrsto verujete u sebe i jednog dana uspete da budete na čelu države – kaže naš sagovornik.

On napominje da osoba koja je na čelu države može da utiče i na menjanje zakona, ali, s druge strane, zakon ni ne mora da se menja ako svaki pripadnik LBGT zajednice može da jednog dana bude na vlasti i izbori se za sva svoja prava.

Marko Dražić

  1. milan (nisam odavde) kaže:

    Pa, dok nisu bili potkupljeni, tzv ,,navijači” su tvrdili (vrlo glasno u horu) da na čelu države i jeste jedan iz te populacije!

  2. voya montoya kaže:

    Sve je to stvar dogovora i kompromisa…Ko ce kome…!!! Predsednik,nema taj problem…Jer,ocigledno ovaj sistem,jos radja Obilice i bez Sebastijana Kurtza…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *