njuz-autor

AUTOR: Miroslav Vujovic

02. feb. 2014

Vetar oduvao mrmota koji je trebalo da predvidi vreme

alpine_marmot_yawning_austria_wallpaper-852x480

Mrmot Kosta je oduvan u pravcu Dorćola

BEOGRAD, 2. februar 2014, (Njuz) – Mrmota Kostu, koji je trebalo da prognozira kakvo nas vreme očekuje narednih nedelja, jutros je oduvao jak vetar, rečeno je u Beogradskom zoološkom vrtu.

Direktor Beo zoo-vrta Vuk Bojović, koji je jutros tačno u 8 ujutru iz kaveza izvadio najpoznatijeg beogradskog glodara kaže da je još uvek u šoku jer je ljubimac svih u vrtu nestao.

– Kao i svakog Dana mrmota, izvadio sam Kostu iz jazbine, željno iščekujući da vidim šta će nam poručiti. Poznato je da ako mrmot vidi svoju senku i vrati se u jazbinu, to znači da nas čeka nastavak zime još šest nedelja. U suprotnom, sledi toplije vreme – kaže Vuk Bojović – Međutim, samo što sam ga podigao da ga pokažem okupljenima, a pre nego što sam ispustio tradicionalni mrmotski urlik, jak vetar ga je oduvao i on se otkotrljao negde niz Dorćol. Čujem da je poslednji put viđen kod Sportskog centra Milan Gale Muškatirović, ali kažu da se ni tamo nije dugo zadržao već je nastavio u pravcu Dunava. Vetrina je nažalost okončala život našeg Koste, a što je najgore, sada ne znamo kakvo nas vreme čega – rekao je Vuk Bojović.

Meteorolog Branko Sparavalo kaže da to što je Košava presudila mrmotu Kosti ne mora nužno da predstavlja tužnu vest.

– Kosta nije stigao da vidi svoju senku, niti je to mogao dok ga je vetar kotrljao niz beogradske ulice, ali je nama u Republičkom hidrometeorološkom zavodu pomogao da damo nešto precizniju prognozu u predstojećem periodu i mogu da kažem da nas uskoro, a najkasnije za mesec i po, čeka proleće. Na osnovu izjava svedoka o Kostinom kretanju, daćemo i preciznu prognozu pravca duvanja vetra u narednim danima – zaključio je za Njuz Branko Sparavalo.

Miroslav Vujović

 1. Ja ja ja kaže:

  Hm, pojeo ga Novi sin svih nasih sela i seoceta. Vucic Ce Tung. Gospodar vremena i tajma. Covek koji je pronikao u sve tajne ovog i sakralnog zivota, Vucic the pusi mouth man :D

 2. scoby kaže:

  Ma kakav mrmot Kosta, sta kaze mecka Bozana?

 3. aleksandar kaže:

  Uh, dobro je! Plasio sam se da ga je oduvao dok je zamotavao cokoladu!

 4. mamamimi kaže:

  Kosta nije umro! Naći će ga Sveti Alex Spasitelj i vratiti u sigurnost toplog zoo vrta.

 5. Ja sam kaže:

  Mrmot vetrom umrtvljen.
  Jadnicak!!!
  Mada… Dorcol je to.
  Moze se ocekivati da se vec nalazi oko vrata neke silikonske starlete.
  Uvalio joj ga neki dorcolski Dzej kao polarnu lisicu.

 6. celtic kaže:

  Tradicionalni mrmotski urlik se vezuje za Dorćol, a zemunski ovako ide: http://www.youtube.com/watch?v=8_97N6Uej4Y

 7. ludi hercegovac kaže:

  Kosta je živ. Vetar je stao pred zoru pa je uspeo, uz pomoč svojih ilegalnih veza, da se prebaci preko uzburkanog Dunava vešto izbegavajuči sante i ledene bregove. Oni koji su ga sreli kažu da se uputio ka zavejanim i da se pridružio Superppv i Noletu kao pilot helikoptera(ima letačko iskustvo u zimskim uslovima iz Zalivskog i Vijetmanskog rata)

 8. Арса kaže:

  Није него, много се паметни праве ови из метеоролошког завода. За све им треба мрмот! Могли би мало да потраже своју сенку по канцеларији ако мисле да открију тачан датум доласка пролећа!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *