Vlada pokušava da ublaži posledice uklanjanja rasvete
njuz-autor

AUTOR: Soko Sokolovic

17. mar. 2018

Vlada dala Beogradu pomoć od 13 miliona dinara da prebrodi period bez novogodišnje rasvete

BEOGRAD, 17. mart 2018, (Njuz) – Vlada Srbije izdvojila je iz budžetske rezerve 13 miliona dinara kako bi pomogla gradu Beogradu da prebrodi period bez novogodišnje rasvete.

U saopštenju Vlade navodi se da je odluka o izdvajanju sredstava doneta na hitnoj sednici jer će Beograd ostati bez prihoda sve dok se rasveta ponovo ne postavi.

– Beograd je najviše pogođen uklanjanjem novogodišnjih ukrasa jer živi od turista koji dolaze i troše novac isključivo zbog okićenih ulica. Vlada je morala hitno da reaguje kako bi ublažila posledice skidanja rasvete, naročito u centralnim gradskim ulicama koje su najugroženije pošto su prve ostale bez lampiona i svetiljki – izjavila je premijerka Brnabić.

Gradonačelnik Siniša Mali istakao je da grad duguje veliku zahvalnost Vladi zbog brze reakcije.

– Situacija nije nimalo naivna i ova pomoć će nam dobro doći da prebrodimo težak period koji je pred nama, a to su dani bez rasvete. Nisu samo građani žrtve uklanjanja ukrasa, pogođena je i firma koja nam je iznajmila rasvetu i dobar deo sredstava koje smo dobili preusmerićemo ka toj kompaniji jer je njoj novac najpotrebniji – rekao je Mali.

Mali je zamolio građane za strpljenje i izrazio uverenje da će situacija u gradu, kada je novogodišnja rasveta u pitanju, uskoro biti normalizovana.

– Dajemo sve od sebe da grad ponovo bude okićen što je pre moguć i ubeđen sam da će se, bez obzira na to ko će biti na čelu Beograda, prvi novogodišnji ukrasi naći na ulicama najkasnije krajem juna – dodao je on i napomenuo da će uprkos svim teškoćama grad biti bez rasvete mnogo kraće nego što je bio u vreme kada je Đilas bio na čelu grada.

Soko Sokolović

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Prava vest i pravi razlozi su malo drugačiji. AV je ,,naredio” beogradskim vlastima da ukinu novogodišnju rasvetu, kako bi se uključili u novu naprednu kampanju za povećanje nataliteta u Srbiji. Oni su mu rekli da se slažu, al će se prihodi od turizma smanjiti za 13 miliona dinara zbog toga… I eto tako je bilo!

 2. Unutrasnji kaže:

  Zbog uklanjanja rasvete nastace tama, pa ce da poraste stopa organizovanog kriminala. Veliki vodja dobro zna ko je sve u drzavi organizovani kriminalac, pa ce im odrezati PDV na ekstraprofit nastao pojavom mraka. Ocas posla kinta u budzetu i bez bugarskih turista.

 3. voya montoya kaže:

  A bas su mogli, radovi na izgradnji velegrada, da se obavljaju i nocu,pod svetloscu uvozne struje…!? Ovako ce radovi na velegradu kasniti,ali ce zato stanice metroa biti adekvatno osvetljene…SNS krtice,vec kopaju,slepi pored ociju,kopaju i beogradjani…

 4. Marija kaže:

  Uskoro će Uskrs; pa prema tome nisu morali da skidaju rasvetu već je moglo da se okači i po neko jaje….

 5. voya montoya kaže:

  …Dok se ne uvede parafiskalna taxa,u vidu 3 % beogradske takse na zivot u velegradu,kao u vreme Nebojse iz Zeleznika…Prvog FMP gradonacelnika,ucesnika kontramitinga,kada je pucano na turistu,posetioca…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *