Freepik
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

02. jun. 2023

Vlada donela odluku o ukidanju osnovnih i srednjih škola

BEOGRAD, 2. jun 2023, (Njuz) – Vlada Srbije donela je odluku o hitnom ukidanju osnovnih i srednjih škola kako bi se izbegle tragedije poput onih koje su se desile u OŠ “Vladislav Ribnikar” i u Mladenovcu. U saopštenju Vlade stoji da odluka stupa na snagu odmah i da će tokom leta svi školski objekti biti srušeni ili će dobiti novu namenu.

– U ovom trenutku, važnije je nego ikada, da se usredsredimo na ono što je najbolje za našu decu, a škole to očigledno nisu. Zbog toga je doneta odluka da ih u potpunosti ukinemo kako bismo zaštitili decu od svega negativnog što osnovno i srednje obrazovanje nosi sa sobom – izjavila je ovim povodom premijerka Ana Brnabić.

– Ministarstvo obrazovanja već radi na rasporedu rušenja škola, kao i pronalasku novih namena za one škole koje neće biti srušene. Ideja je da se na mestu škola koje se nalaze na atraktivnijim lokacijama naprave stambeni objekti ili tržni centri, dok one koje su na manje atraktivnim lokacijama mogu da se preurede u lokale za izdavanje. Što se prosvetnih radnika tiče niko od njih neće ostati bez primanja jer će svima biti ponuđeno da učestvuju u rušenju škola u kojima su radili – objasnila je predsednica Vlade.

Premijerka je istakla da ovaj potez Vlade ne znači potpuno ukidanje obrazovanja u Srbiji.
-Svi građani koji ipak, uprkos svemu, žele da steknu neko obrazovanje imaće, kao i do sada, mogućnost da kupe diplomu po izboru – objasnila je Brnabićeva.

Soko Sokolović

 1. Pa nije vam baš neka fora da tragedije u školi Vladislav Ribnikar i onu u Mladenovcu pominjete u bilo kom šaljivom kontekstu.

  1. Nastavnik u skoli kaže:

   Ako niste razumeli poentu, evo pojasnivu Vam ja, posto sam profesor u srednjoj skoli i vrlo sam dobro shvatila poruku ovog teksta. Niko ovim tekstom ne pravi parodiju na tragediju, vec na odluku da se sve skole zatvore pre kraja sk. god., 6.6., ali zato Zadruga i slicni uzasi jos uvek nisu ukinuti…

  2. Eto kaže:

   Ovo je šala na temu idiotske odluke o skraćenju školske godine

  3. Milica kaže:

   To nema veze sa tragedijama nego sa prekidom školske godine na ovakav besmislen i nekompetentan način.

  4. Dragan kaže:

   Šta je tebi ovde šaljivo?

  5. Tamara kaže:

   Nisam pročitala ovde ništa šaljivo, samo kritiku odnosa vlade prema tragediji i prema obrazovanju uopšteno

  6. Cile kaže:

   Nije šaljiv kontekst, sarkastičan je. A na račun tih tragedija desilo se više tragikomedije i burleske u našoj državi nego što se na prvi pogled vidi…

  7. Toma kaže:

   Ne šale se oni sa tragedijama u Ribnikaru i Mladenovcu, već sa tragedijama na čelu države.

  8. Мурадин kaže:

   Ајд не сери, мајкети

 2. Dusan kaže:

  Nije smešno uopšte. Od samog nastanka Njuza sam vas podržavao ali ovaj put ste ga preterali. Koristiti ovakve tragedije u satiričnom kontekstu? Niste vi Charlie Hebdo vi ste Njuz i ostanite to. Od srca vas molim da sklonite ovaj tekst sa sajta, hvala.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *