njuz-autor

AUTOR: urednistvo

04. nov. 2010

Vlada izdvaja šest miliona za Kraljevo iz Fonda Miladina Kovačevića

Vladin Fond Miladina Kovačevića pomaže Kraljevu sa 7,5% svojih sredstava

BEOGRAD, KRALJEVO, 4. novembar 2010, (Njuz) – Vlada Srbije je hitnim ukazom izdvojila prvu pomoć nastradalima u prekjučerašnjem zemljotresu u iznosu od 6 miliona dinara (oko 75.000 dolara). Novac je izdvojen iz Fonda Miladina Kovačevića koji raspolaže sa milion dolara namenjenih upravo hitnim slučajevima od nacionalne važnosti što ukazuje na to da je izdvojena pomoć 7,5% ukupne vrednosti fonda.

– Istina, novac u Fondu nije direktno namenjen ublažavanju posledica prirodnih katastrofa, više onih iz oblasti PR-a i zaštite članova porodica koje su važne  nekome od nas. Ali, kako ne odgovoriti na poziv ugroženih? – izjavila je za Njuz.net direktorka Fonda Miladina Kovačevića.

Fond je nastao pre godinu dana kada je iz državne kase izdvojeno milion dolara kako bi se omogućilo suđenje u Srbiji Miladinu Kovačeviću, sada već pravosnažno osuđenom za brutalno premlaćivanje američkog građanina za vreme studiranja u Americi.

Ostalih 925.000 dolara u Fondu će biti upotrebljeno prema Statutu te organizacije. – Moramo uspostaviti prioritete u ovoj zemlji – tvrdi direktorka Fonda.

Ime direktorke poznato redakciji.

Đorđe Miščević

 1. Anastasja kaže:

  Molin narod Kraljeva i okoline da se odrekne upucene im donacije, jer nije humano krnjiti velicinu jednog tako preko potrebnog fonda kao sto je fond Miladina Kovacevica. Iz pouzdanih izvora sam saznala da sredstva ovog fonda treba da budu upucena kao pomoc nasim ”svetlim slikama” koje su trenutno na odmoru u Djenovi.

 2. Стојко Гузина kaže:

  Чим сване идем у “лов” овде по Бостону, САД!
  Да дам свој допринос и да повећам фонд за још милионче, само да ми дате име директорке да утаначим са њом оће ли опет Влада дати милионче за млаћење или има нека боља радња за коју би дали више?

 3. Zorica kaže:

  Dok je ovakve vlade i Vlada tako ce biti, na zalost.

 4. Kum Spasoje kaže:

  Netko bu odgovaral za ovo…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *