Poverenik sada namerava da kazni Vladu koja ga je kaznila jer je kaznio Vladino Ministarstvo
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

07. jul. 2011

Vlada kažnjava Poverenika zbog toga što je kaznio Dulićevo Ministarstvo, Poverenik najavljuje kažnjavanje Vlade

rodoljub sabic

Poverenik sada namerava da kazni Vladu koja ga je kaznila jer je kaznio Vladino Ministarstvo

BEOGRAD, 7. jul 2011. (Njuz) – Vlada Republike Srbije na danas održanoj sednici izrekla je kaznu od 280.000 dinara Rodoljubu Šabiću povereniku za informacije od javnog značaja nakon što je ovaj juče kaznio sa 180.000 dinara nekadašnje Ministarstvo životne sredine na čijem je čelu bio Oliver Dulić jer i dalje krije podatke o javnim nabavkama.

– Iako Vlada praktično ne može da kažnjava, danas smo jednoglasno odlučili da izmenimo tu praksu i kaznimo poverenika jer ne veruje našem ministru na časnu reč da je kampanja „Očistimo Srbiju“ koštala 500.000 evra, a sajt 25.000 evra – rekao je premijer Mirko Cvetković u obraćanju novinarima nakon sednice.

Na ovu vest je odmah reagovao poverenik Rodoljub Šabić:

– Ako me kazne ja ću kazniti njih jer ja na to po zakonu imam pravo – rekao je za Njuz Šabić i dodao: – Videćemo ko će duže izdržati.

Tim povodom oglasio se i ministar Dulić:

– Poverenik može da me kažnjava koliko god želi, mene je birala Vlada koja je danas kaznila njega, a Vlada je po izvršnoj vlasti iznad svih.

Da podsetimo, poverenik kojeg je kaznila Vlada se finansira iz džepova poreskih obveznika, a Vladu koju poverenik Šabić planira da tuži se takođe finansira iz džepova poreskih obveznika. Što se ministra Dulića tiče, kojeg je poverenik već kaznio, njegovo Ministarstvo se finansira iz džepova poreskih obveznika.

– Ako me kazne i nakon što ja kaznim njih, ne preostaje mi ništa drugo nego da kaznim sve građane jer su oni birali vlast koja je birala Vladu koja hoće mene da kazni jer sam kaznio njihovo Ministarstvo – zaključio je poverenik Šabić.

Da sve nije tako crno, pokazuje podatak da se u budžet Republike Srbije ovim krugom kažnjavanja slilo oko 460.000 dinara, koji će u budžet biti uplaćeni iz budžeta Republike Srbije.

Miroslav Vujović

 1. Tetka kaže:

  “…ne preostaje mi ništa drugo nego da kaznim sve građane jer su oni birali vlast koja je birala Vladu”… Pa, nema gore kazne od takve vlade…
  Nešto mi pade na pamet nova kletva, al da je uputimo najljućim neprijateljima: Da Bog da dobili srpsku vladu!

  1. Boris Tadić kaže:

   Do kada će ovaj sajt da nas satire . Dodatno nas ometate u razvoju .

   1. Cvetković kaže:

    A kako Narodna Skupština koja se finansira iz džepova poreskih obaveznika zakupi sebi termin na Evropskom Javnom Medijskom Servisu ProEvropske srbije ,koji se takođe finansira iz istih džepova .
    Zato ću da kaznim novčano i EJ MS PES (od ranije poznat policiji kao RTS ) i Narodnu skupštinu , a potom i mi zakupljujemo sebi termin .

   2. Tetka kaže:

    A vi se mnogo uzbuđujete zbog toga, i baš vam je neprijatno?! :P

 2. Cvetković kaže:

  A kako Narodna Skupština koja se finansira džepova poreskih obaveznika zakupi termin na Evropskom Javnom Medijskom Servisu ProEvropske Srbije koji se takođe finansira iz džepova poreskih obaveznika .
  Zato ću novčano da kaznim i EJMSPS ( od ranije policiji poznat kao i RTS ) i Narodnu skupštinu , a potom i mi ( Vlada ) zakupljujemo sebi termin .

 3. Nikola kaže:

  – Sedmica pik, uzmi dve..
  – Hm, ne bih rekao, sedmica herc, uzmi četiri…
  – Ha ha, sedmica karo, uzmi šest, ha ha..
  – Ho ho, sedmica tref, uzmi osam nje, nje..
  – Dvojka tref…
  – Ova igra je bezvezee…

 4. Sava kaže:

  Ja bih sva ministarstva naterao da u budžet vlade Republike Srbije uplate po 380.000,00 dinara.

  1. Milan kaže:

   Naravno, ali iz budžeta Republike Srbije!

 5. e... kaže:

  ja kaznjavam sva ministarstva i poverenike.
  uplatite meni pare.da se nebiste svadjali

 6. Janko kaže:

  “koji će u budžet biti uplaćeni iz budžeta Republike Srbije” dakle iz šupljeg u prazno :) klasika

 7. Spotter kaže:

  Jedan od boljih textova :)
  I nemo’ da mi je neko dirao Šabića, jedini je koji se usuđuje da javno proziva one lopurde iz Vlade, pa još i da im rebne kaznu xaxa. Šabiću LEGENDO (s mudima)!

 8. jututunac kaže:

  vlada treba da bude kaznjena u ovom slucaju. Dulic je na privremenom radu kao ministar i ima firmu koja vuce bar 30 ugovora iz budzeta republike. Zamislite vi kada Dulic izvrsi sve trange frange preko firme (cujem da su i rodjaci uklopljeni u posao), koliko ce se poreza vratiti u nas osiromaseni budzet. E sada, kada Dulic bude popunio sve budzetske rupe, preko snasa sa salasa i ostalih ‘rodja’, on kao sto je obecao, vratice se svojoj omiljenoj profesiji, ortopediji. Zamislite sa koliko ce se zara prihvatiti lemljenju raznoraznih polomljenih koski. Zamislite kako ce tek Srbija da prohoda. Dakle: NE DIRATI DULICA, ZNA ON STA RADI. Deviza Dulica je: Srbija na zdravim nogama.

 9. joca kaže:

  Sabic ima muda !
  Dulic je durex i to probuseni!Zivo me zanima ,koji je to idiot uspeo da ga progura kao ministra za prostorno planiranje,a covek nema cak ni blage veze sta je to,posto je pedijatar?
  Zato nm je i drzava ovakva kakva jeste,zato sto nam pedijatri vode gradjevinu,a gradjevinci odlucuju o zdravstvu,a masinci o kulturi….

 10. Coa kaže:

  Ne dirajte sefa moje mame!! :D Sabic car

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *