Pink je pokazao kako radi jedan odgovoran javni servis
njuz-autor

AUTOR: Uros Bogdanovic

13. jan. 2016

Vlada odobrila uvođenje pretplate za RTV Pink

BEOGRAD, 13. januar 2016, (Njuz) – Vlada Srbije održala je vanrednu sednicu na kojoj je donesena odluka da se prosledi u skupštinsku proceduru usvajanje dopune Zakona o finansiranju medija, koja podrazumeva uvođenje pretplate na RTV Pink.

– TV Pink je u mesecima iza nas pokazao kako radi jedan odgovoran javni servis sa jakom informativnom redakcijom, a svima nam je jasno da to košta – navodi se u obrazloženju premijera Vučića.

Prema njegovim rečima, dodatno opravdanje za ovu meru jeste i činjenica da mnogi državni organi poput Višeg Suda, Tužilaštva, Državne bezbednosti, kao i mnoga ministarstva, svoj rad zasnivaju upravo na programu televizije Pink.

Usvajanjem ove dopune, građani će pretplatu na Pink plaćati preko Infostana, ili kupovinom dnevnih novina Informer. Visina pretplate će naknadno biti određena, ali očekuje se cena od oko 300 dinara mesečno.

– To u praksi znači da će dnevne novine “Informer” poskupeti za približno 10 dinara, kako bi na mesečnom nivou redovni čitaoci mogli da finansiraju pretplatu od 300 dinara – rekao je Dragan J. Vučićević, urednik Informera.

Predsednica Skupštine, Maja Gojković, zakazala je prvu pretresnu raspravu za 27. januar, a usvajanje dopune Zakona o finansiranju medija očekuje se u prvoj polovini februara. Po objavljivanju u Službenom Glasniku, građani bi pretplatu na Pink mogli da očekuju od marta.

Uroš Bogdanović

 1. Stoper4 kaže:

  Pa bilo je i vreme

 2. Ja sam kaže:

  Puna podrsaka Vladi.
  Sasvim je u redu da se prostakluk placa.

  1. Aлокин kaže:

   Свако треба да буде добро плаћен,
   да (због глади) не би био принуђен лагати и красти.

 3. patrijota bez iskustva kaže:

  Sasvim je u redu da narodu modršku ovoj patrijotskoj kući plaća uz račun za kanalizaciju, a gradjani koji nemaju kanalizaciju biće oslobodjeni ove obaveze, jer Vlada i Pink jako puno vode računa o održavanju nivoa kvaliteta života najsiromašnijih gradjana. Oni koji primaju socijalnu pomoć moći će dodatno da se angažuju u anketama TV Pink, ali i kao publika u TV studiju.

 4. milan (nisam odavde) kaže:

  U poslednje vreme razni novonari su se drznuli da Premijeru postavljaju provokativna pitanja. Time mu nisu ostavili drugu alternativu, sem da plati (iz narodnog dzepa) one koji to ne rade!

 5. Teoretičar zavere kaže:

  Odlična ideja da se plaća taksa i za Pink. Gledaniji je od RTS, narod mu više veruje, ima dobre edukativne emisije, naročito je poznat po prenosu koncerta iz bečke opere za Novu godinu. U kompletu sa Informerom, narod će jednim udarcem ubiti dve muve: Čitajući Informer, steći će opšte obrazovanje i kulturu dijaloga, a sa Pinkom će proveriti svoje znanje o ličnostima bitnim za ovu zemlju – od Stanije pa na dalje!

 6. Рубљов kaže:

  ШТА СЕ ДОСАД ЧЕКАЛО?!
  Колико сутра уплаћујем годишњу претплату одједаред ( не питам шта кошта), под условом да се ртв пинк врати на аналогни сигнал, да се се вучићевић обуче у кошуљу на копчање отпозади и стави на MUTE режим,а да се сваком здраворазумном Србину дозволи приступ “информеру” ИСКЉУЧИВО ОТВОРЕНИМ ПЛАМЕНОМ…

  1. Рубљов kaže:

   У случају да се приступа “информеру” који има додатак у виду читаоца…посаветовати се са изабраним лекаром или фармацеутом, или се позвати на неурачунљивост…

 7. neko kaže:

  poskupljenje informera nije problem. ko ima za toalet papir ima i za informer

 8. Ne verujem kaže:

  Je l’ to prvoaprilska sala (iako nije april) il’ me neko za***ava? Ako ta brutalno glupa ideja zazivi, odmah cu prodati TV!!!
  Boze, cist idiotizam a mozda bi mogla i drzava da nam se zove PINK?!

 9. Svasta ziv covek cuje kaže:

  Je l’ to prvoaprilska sala (iako nije april) il’ me neko za***ava? Ako ta brutalno glupa ideja zazivi, odmah cu prodati TV!!!
  Boze, cist idiotizam a mozda bi mogla i drzava da nam se zove PINK?!

 10. Dzordz kaže:

  mislim da treba ovako : “Predsednica Skupštine, Maja Gojković, zakazala je prvu pretresnu raspravu za 27.mart, a usvajanje dopune Zakona o finansiranju medija očekuje se u prvoj polovini februara. Po objavljivanju u Službenom Glasniku, građani bi pretplatu na Pink mogli da očekuju od januara.”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *