njuz-autor

AUTOR: urednistvo

06. apr. 2011

Vlada osniva Ministarstvo za rijaliti

Još uvek nije poznato ime prvog ministra za rijaliti

BEOGRAD, 6. april 2011. (Njuz) – Premijer Srbije Mirko Cvetković najavio je osnivanje Ministarstva za rijaliti program, rečeno je na današnjoj konferenciji za štampu u Vladi Srbije. Prema rečima premijera, odluka je doneta u sklopu započetog procesa preko potrebne rekonstrukcije najvišeg izvršnog tela Republike Srbije.

– U proteklom periodu Vlada Srbije se suočila sa velikim izazovima i preprekama u svom radu što je nužno rezultovalo njenim reformisanjem i smanjenjem broja ministarstava. Ipak, Vlada mora da prati sve promene u društvu, što će reći da ne može da drži zatvorene oči pred važnošću rijaliti programa, koja je iz dana u dan sve veća – rekao je Cvetković.

Kako premijer navodi, višemesečno istraživanje javnog mnjenja pokazalo je da je zastupljenost rijaliti populacije uzela primat nad populacijama kojima ova vrsta programa nije glavna preokupacija u životu, što je nužno navelo Vladu Srbije da razmotri osnivanje državnog tela koje će se baviti problemima ovih građana i strategijom razvoja rijaliti programa.

Na pitanje novinara ko će biti resorni ministar novog ministarstva, Cvetković nije mogao da da precizan odgovor, ali je naveo da postoji više kanditata između kojih će biti izabran novi ministar. Prema njegovim rečima najozbiljniji kandidati su Era Ojdanić, Živan Janićijević – Burek i ona mala iz Bosne što je pala u depresiju jer se ugojila u prvom serijalu Velikog Brata. O kanditaturi Miroslava Đuričića – Mikija će se raspravljati posle sprovedenog SMS glasanja među članovima kabineta predsednika Vlade kojim će se oni izjasniti o ponovnom Mikijevom ulasku u uži krug kandidata s obzirom na to da se Đuričić već tri puta nalazio na listi, ali je dva puta na sopstveni zahtev i jednom na zahtev svoje tetke sa njega izbrisan.

Reakcije građana i njihovih udruženja na ovu vest su vrlo pozitivne. Tako je na primer, posle sinoćne najave ove vesti, tokom emitovanja rijaliti šoua „Veliki brat“ bilo poslato 17.243 poruke podrške novoj odluci Vlade. Deset najlepših poruka biće pročitane na prvom sledećem zasedanju Skupštine Srbije.

Miloš Đuričić

Redakcija Njuz

 1. Deni.M kaže:

  Управо сам сазнао, из добро обавештених кругова,да је путем СМС порука за ресорног министра изабран естрадни уметник Милош Бојанић. За ресорног генералног секретара,он је лично предложио своју колегиницу Мају Николић.

  Пошто у тзв ријалтима има учесника ис свих бивших република и покрајина СФРЈ,коначни разулат избора је био и очекиван,јер је господин Бојанић родом и БиХ,живи у Србији,има кућу у АП Војводини и јахту и викендицу у ЦГ.

 2. Olja kaže:

  Pa, čekam ovakav tekst ceo dan… Sinoć sam gledala Parove na 10-tak minuta i još vučem traume! Da bih se malo povratila, uzela sam Matematiku za 4. razred i malo rešavala zadatke, da vidim u kakvom su mi stanju male sive ćelije… Vi ste ovde zaboravili Đanija, jer “on je car, sve im kaže u lice, pošteno…” Evo me opet! UF! Moram malo da idem da čitam Alisu u zemlji čuda… Izvinite, neće me biti neko vreme…

 3. Natasa kaže:

  “Reakcije građana i njihovih udruženja na ovu vest su vrlo pozitivne. Tako je na primer, posle sinoćne najave ove vesti, tokom emitovanja rijaliti šoua „Veliki brat“ bilo poslato 17.243 poruke podrške novoj odluci Vlade. Deset najlepših poruka biće pročitane na prvom sledećem zasedanju Skupštine Srbije.” – Najbolji deo! Ahahahah

 4. Savesni gradjani kaže:

  Pravda za Mikija!!!

 5. Ljix kaže:

  Svašta!
  Osnivaju Ministarstvo koje već godinama postoji i odlično funkcioniše.
  Mislim da je ovo skretanje pažnje sa značajnijih Ministarstava u kojima vlada haos.
  Na primer nedavno je propao pokušaj da se ukine Ministarsvo za Selo gori, a baba se češlja. Ko razlog za ukidanje ovog ministarstva navodili su da nema potrebe da više postoji, jer je snimljena poslednja epizoda. Na sreću, nije ukinuto, zato što su iz tog minisarstva najavili nastavak snimanja, koji podržava lično predsednik Tadić.

 6. Sagacity kaže:

  Drago mi je da se država pozabavila ovom problematikom. Ja mislim, da će oni ovaj ”resor” pripojiti ili Ministarstvu finansija ili Ministarstvu poljoprivrede…Sve je to slično….
  Elem, kao što rekoh drago mi je zbog ”novog resora”, to znači da ćemo imati i nove zakone iz ove oblasti…Napokon ću moći nekome da se obratim, zbog trauma koje vučem od tih rialiti programa…Nisam pažljivo sve ispratila, ali traume su se potkrale…Eto, ja kada izađem van, ja osećam da me svi gledaju, a kada se tuširam, imam isti osećaj…Kao da sam okružena kameraama, a nisam…A nisam ni bila učesnih tih programa…
  Šta ću, tako je to uticalo na mene…

 7. Lav kaže:

  pa bilo je i vreme

 8. veca kaže:

  Situacija se u nasoj zemlji menja iz korena.Svaka cast-bilo je krajnje vreme. A SAD IDEMO SVI U RIALITI

 9. Нора kaže:

  Kako nasa Vlada hrani svoj narod…dva sata pre dorucka,ko ne jede dobije po dinar…svi zadovoljni i srecni odemo da se igramo…vreme rucku…ko ne jede dobije opet po dinar…hm…moze,nastavljamo sa igranjem…vreme vecere…KO HOCE DA JEDE ,NEKA DA DVA DINARA…

 10. mile kaže:

  MISLIM DA CE IZBOR BITI NAMESTEN KAO I UVEK I DA CE POBEDITI SLADJA IZ DS – a, jedva cekam da cujem prvo javno obracanje novog ministra … jos kad bi se stropostala, bio bi to najgledaniji rijaliti u Srbiji i veliki korak za DS za povratak poverenja gradjana … da smo svako u svom okruzenju …. ispravljali ono sto je pogresno …. i pogresne ljude aaaa … ups …i pogresne ljude … aaaa … zbunila sam se …. citava smislena i povezana prosto prosirena recenica izazvala bi ovacije naroda

 11. Dzoni b'e kaže:

  Kako to da opet osnivaju ministarstvo kulture i informisanja? :P

 12. IvanNS kaže:

  Nije li Srbija jedan veliki rijaliti!?

  Za ministarstvo je bilo krajnje vreme, toliko “VIP” kandidata.

 13. Tetka kaže:

  Треба и министарство за везе!
  Врло је тешко нашим грађанима да слушају европска упутства како је неопходно да се искорени корупција. Па, како се онда запослити, лечити, уписати дете у школу…?!
  Најбоље је ако за везу имате чистачицу у некој установи. Она има и хоризонталну и вертикалну проходност да повеже све карике. У њеном ресору нема непокривених области.
  Јесте да су јој полотичке партије велика конкуренција, али то су само пролазни играчи… ;)

 14. Ljix kaže:

  http://www.youtube.com/watch?v=IqhlQfXUk7w

  Samo se pitam kada će biti osnovano i ministarstvo za bezvezan hod i razmišljam ko bi mogao da bude ministar…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *