nazad na vrh

Vlada pravi aplikaciju za merenje porasta standarda građana

Aplikacija treba da spreči preterani privredni rast

BEOGRAD, 16. januar 2020, (Njuz) – Na današnjoj sednici vlade, kojom je predsedavala premijerka Ana Brnabić, doneta je odluka da se napravi aplikacija putem koje će građani moći da mere rast životnog standarda.

Nakon izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je “vazduh lošiji onoliko koliko nam je standard viši”, odlučeno je da se hitno formira radno telo koje treba da izradi ovu aplikaciju i time spreči preterani rast plata i penzija.

– Stanje sa porastom standarda građana postaje alarmantno. Primanja vrtoglavo rastu, čime raste i zagađenost vazduha, pa građani treba da budu informisani koliki je trenutni prosek u Srbiji kako bi shvatili da moramo malo da usporimo sa privrednim rastom ako želimo da imamo koliko-toliko čistiji vazduh – rekla je premijerka Ana Brnabić – Svakodnevne vrednosti plata već sad se kreću tu oko 500, a kako se približavamo cifri od 900, imaćemo sve gori vazduh. Pogušićemo se – dodala je ona.

– Putem aplikacije građani će moći da prate koliko imamo novih kilometara autoputa, novootvorenih fabrika i koliki je rast BDP-a, a tu će biti i “panic taster” putem kojeg će zabrinuti građani, ako uoče nagli skok svog standarda, moći da alarmiraju mene i ministre da usporimo sa blagostanjem – otkrila je Brnabić.

Premijerka je rekla da će sledeći sastanak o aplikaciji biti održan čim se malo raziđe smog jer, po savetima stručnjaka, građani, a ni ministri ne treba da napuštaju svoje stanove.

Nenad Milosavljević

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Gde mozemo nabaviti,aplikaciju : Cuvajmo vekovna ognjista…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix