Ministar će 29. februara naredne godine sa novinarima diskutovati o stanju u medijima
njuz-autor

AUTOR: Miroslav Vujovic

29. feb. 2016

Vlada proglasila 29. februar Danom slobode medija u Srbiji

BEOGRAD, 29. februar 2016, (Njuz) – Vlada Srbije proglasila je 29. februar Danom medijskih sloboda u Srbiji, saopšteno je iz kabineta ministra kulture.
Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac objasnio je kako je ovom odlukom Srbija napravila još jedan važan korak napred u borbi protiv medijskog mraka “o kojem novinari toliko vole da pričaju”.

– Sloboda medija je nešto za šta se ova vlada oduvek zalagala. Na moj predlog, na današnjoj vanrednoj sednici, proglasili smo 29. februar Danom slobode medija i time pokazali da priče o cenzuri, pretnjama i ucenama koje neki novinari dobijaju, i to direktno iz vlasti, nemaju osnova – rekao je u obraćanju novinarima ministar Tasovac.

– Svi zajedno, makar tog jednog dana u godini, treba da podignemo glas protiv medijske blokade, što znači da ćemo svakog 29. februara praviti presek o tome koliko su se novinarske slobode poštovale u prethodnoj godini. Jedva čekam 29. februar naredne godine da zajedno sa novinarima, kojima su gašene emisije i koji su zastrašivani, prodiskutujem o stanju u medijima – objasnio je Tasovac – Živi bili pa videli – dodao je on.

Ministar Tasovac je otkrio da je postojala ideja da se današnji datum proglasi Danom borbe protiv korupcije, ali da će se to najverovatnije proslavljati 32. marta jer je taj dan slobodan.

Miroslav Vujović

 1. ZoZoNaC kaže:

  Njuz svaka cast bez vas dan nebi imao smisla..

 2. Рубљов kaže:

  Премијер је свесрдно подржао предлог министра информисања, а министру културе предложио да, колико сутра, предложи предлог да за месец културе предложи ” Лимбург ” месец. Министрима економије, финансија и пољопривреде предложио је предлог да се следећа година прогласи ” гладном годином ” у част благостања и изобиља које Србија ужива последњих година, а да ће сви министри бити дужни да, ако нису предложили предлог, приложе прилог ” дупло голо ” да би славље било како доликује – да нас буде просто срамота колико нам добро иде…Сам премијер скромно је предложио још један предлог – да се цело једно годишње доба посвети његовом добровољном одласку са власти и да се слави сваке године и постане традиција – ” Куково лето “…

 3. milan (nisam odavde) kaže:

  Da je sve svoje projekte i obecanja vezala za 29 februar, ovo bi bila jedna vrlo uspesna vlada! Al ajde nek su bar novine slobodne tog dana. Pravi pisci se cuju i redje, pa ovo i nije tako strasno. A zamislite tek kad bi se Veliki Vodja javljao samo na dan kad su mediji slobodni!

 4. Ja sam kaže:

  Mozete da pricate sta god hocete ali u vucicevoj ,,slobodnoj” Srbiji svaki dan je Prvi april.
  Jedino je problem sto snsovci (Skup Naivaca Srbije) vuciceve prvoaprilske lazi shvata preozbiljno.

 5. folirant kaže:

  Ova dva lika ( na slici) povezuje jedna zajednicka medicinska osobina. Zna se koja. U cesljanju se razlikuju. Jedan se ceslja petardom, kao ja u vreme panka i novog talasa, a ovaj drugi sa 10.000 milijaradi dolara. Sta, molim greska, ne dobro ste procitali. Videli ste kako to rade sa narodnjacima pod satrom.Pljunes na novcanicu od 10 milijardi i zalepis za “celu”. Proces se ponovi jos hiljadu puta.

 6. folirant kaže:

  Ova dva lika ( na slici) povezuje jedna zajednicka medicinska osobina. Zna se koja. U cesljanju se razlikuju. Jedan se ceslja petardom, kao ja u vreme panka i novog talasa, a ovaj drugi sa 10.000 milijaradi dolara. Sta, molim greska, ne dobro ste procitali. Videli ste kako to rade sa narodnjacima pod satrom.Pljunes na novcanicu od 10 milijardi i zalepis za “celu”. Proces se ponovi jos hiljadu puta.

 7. Sp kaže:

  Gospodinu sa fotografije je najveća briga kako da u isto vreme bude u prostoriji sa frizerom i pirotehničarom. Obzirom da često ima i do 3 promila krvi u alkoholu, rezultati mogu da variraju. A što se medija tiče: Novinari ne kleče, mediji ne čuče, ali zato ministri sede po čitav dan.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *