nazad na vrh

Vlada raspisuje referendum o tome da li će biti izbora

BEOGRAD, 4. februar 2013, (Njuz) – Vlada Republike Srbije uputila je Narodnoj skupštini na usvajanje predlog o raspisivanju referenduma na kojem bi se građani izjasnili da li su za to da se organizuju vanredni izbori ili ne, saopšteno je iz kabineta premijera Ivice Dačića.

Izvor blizak premijeru kaže za Njuz da je ova odluka doneta nakon što je postalo jasno da premijer Dačić i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić nisu mogli da se dogovore oko održavanja vanrednih izbora.

– Vlada predlaže da se referendum održi do kraja godine, a pitanje koje će biti postavljeno građanima je “Da li ste za to da se održe vanredni izbori?”, sa ponuđenim odgovorima “Da, naravno” i “Ne, nije sad vreme za izbore” – rekao je naš izvor iz Vlade i dodao da bi, ukoliko se građani pozitivno izjasne za izbore, oni bili održani najverovatnije početkom, a najbolje sredinom naredne godine, “jer šta ako udari neka jaka zima”.

– U svrhu promocije referenduma, Vlada je planirala da iz budžeta izdvoji sredstva u visini jednomesečnog BDP-a, a isto toliko biće potrebno za štampanje listića i za dnevnice članovima biračkih odbora. Za grafička rešenja Vlada će angažovati najbolje dizajnere, a plakati i bilbordi će biti štampani na najkvalitetnijem papiru – potvrdio je naš izvor.

– Da pojasnim, Vlada će se isključivo baviti promovisanjem referenduma, a ne sugerisanjem ishoda izbora. Jer ko je lud da sad ide na izbore? zaključio je izvor Njuza.

Miroslav Vujović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Pre toga bi Vlada trebala da raspise referendum o tome da li se isplati raspisivati referendum o potrebi izbora.
  Sve po redu, a ne na precac.

 2. Samo naivna budala bi mogla da izadje na ovakav beskoristan referendum o izborima.
  Glasacu protiv.

 3. Nisu mu isplatili 49 zarada, a ministar Zlatko Vidanović, koji je u “Građevinaru” iz Niša 37 godina radio kao vozač, i dalje dolazi na posao. I oficirki Nadi Ristić duguju pola miliona dinara. Pa čekala je da postane milioner… Velike su to pare!
  http://www.blic.rs/data/images/2013-02-02/310505_kraljevo-01–nada-ristic–bivsa-radnica-vgu–foto-n.bozovic_f.jpg
  Čemu izbori, ako narod zna i besplatno da radi?

 4. Osetljiv porast šugavih stanovnika u našoj zemlji?!
  Prema podacima Instituta za javno zdravlje ”Batut”, prošle godine registrovano je 5.087 obolelih od ove zarazne bolesti. – Pretpostavlja se da je broj zaraženih političara veći od prijavljenog jer, ako infekcija protiče bez prepoznatljivih simptoma, ove osobe se ne javljaju lekaru – kaže epidemiolog Bojana Grgić.

  Pošto se šuga najbrže prenosi kontaktom i udaranjem laktova u rebra na izborima, najvažnija mera prevencije jeste higijena ruku pri krađi džakova glasačkih listića.
  – I prljavi novac može zaraziti ljude – navodi Grgićeva.

 5. Trebali bi da zakazu referendum o tome da li bi trebalo da bude referenduma.

 6. Ma trebaju izbori, jer na njima političari lepo zarađuju.

 7. A gde je pecat?

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix