nazad na vrh

Vlada razmatra mogućnost da korona virus proglasi manje smešnim

Svi u vladi su se u početku virusu smejali kao blesavi

Vlada Srbije pažljivo prati epidemiju korona virusa i ozbiljno razmišlja da ga proglasi manje smešnim, saznaje Njuz.

Ova mera usledila je kao hitan odgovor pošto je prisustvo virusa otkriveno kod prvih pacijenata.

Kako je izjavila predsednica vlade Ana Brnabić, “na prvu loptu korona virus je zaista urnebesan”.

– Svi u vladi smo mu se smejali kao blesavi. Ipak, kad prođe taj prvi nalet smeha, shvatite da on i nije nešto preterano zabavan i daleko od toga da je najsmešniji na svetu. Vlada je održala sastanak na kome smo pažljivo analizirali trenutnu situaciju vezanu za ovaj virus i jednoglasno doneli odluku da ćemo ga ubuduće tretirati kao manje smešan. Svi pokazatelji nam govore da to nije previše inteligentan humor, da nema neku bitnu poentu ili sa sobom nosi dublju poruku – objasnila je Brnabić i pozvala sve institucije da rade u skladu sa ovim zaključkom vlade.

Nadležni tvrde da nema mesta panici i da korona virus neće poremetiti svakodnevni život u Srbiji.

– Država odgovorno pristupa ovom problemu i to se vidi po merama koje smo do sada preduzeli – istakao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar – Trebalo nam je samo desetak dana da nasjmešniji virus na svetu proglasimo srednje smešnim, a tu se nećemo zaustaviti. Građani moraju prihvatiti svoj deo odgovornosti i ponašati se u skladu sa uputstvima stručnjaka, naveo je ministar.

Prema njegovim rečima, to podrazumeva da se korona virusu ne smeju glasno smejati, da izbegavaju to da rade u društvu i vode računa o higijeni.

– Za sada nema potrebe za otkazivanjem masovnih okupljanja, pa nastavak predizborne kampanjenije ugrožen. Svi treba da se vodimo primerom predsednika Vučića koji je odbio da ode u karantin, iako su mu to mnogi savetovali – zaključio je ministar Lončar.

Nenad Milosavljević

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Штета, баш би му добро дошао, барем док не прођу избори.

  2. Od svih novina, portala i njihovih novinara sam očekivao da lažu – al od vas nikad! Razočarali ste me!

  3. Cujem da vlada radi stabilizacije penzionog fonda organizuje za penzionere besplatne soping ture u Milano!

  4. Jedino je ova vlada gora od korone, pravi problem su migranti i kako se isilovih boraca rešiti koje već imamo a nova vojska ludaka tek stiže.

  5. Ali iznedrismo najsmesnijeg epidemiologa, u istoriji srpskih experata…!! Cak se i predsednik samo zagrcnuo…??

  6. Sto su borci smesniji, virus je uspesniji…!!!

  7. Sapunska Vlada…

  8. Vase vesti gube bitku sa zvanicnim vestima! Morate malo vise da se potrudite, ovo zvuci verodostojnije nego mainstream i covid19.rs!

  9. ja mislim da je, vezano za vladu srbije, sve vise smesno

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix