Freepik
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

05. jan. 2024

Vlada razmatra povratak obaveznog studiranja pre diplomiranja

BEOGRAD, 5. januar 2024, (Njuz) Ministarka prosvete u tehničkom mandatu Slavica Đukić – Dejanović najavila je danas mogućnost povratka obaveznog studiranja pre dobijanja fakultetske diplome. U izjavi za Njuz ona je navela da će Vlada i Ministarstvo prosvete zvanično pokrenuti proceduru i inicijativu ka predsedniku Republike Srbije da se donese odluka o tome da se diploma ne može dobiti bez završetka fakulteta.

– Predlog Ministarstva prosvete jeste da obavezno studiranje mora da bude preduslov za sticanje diplome. Za sada imamo podršku većeg dela Vlade, čekamo još da predsednik Vučić proceni da li bi ta odluka naišla na podršku šire javnosti jer od toga najviše zavisi kakva će odluka biti donešena – rekla je ministarka.

– Mi imamo potrebu za obrazovanim ljudima. U poslednjih 11 godina obavezno studiranje nije bilo preduslov za diplomiranje i sada praktično imamo 11 generacija diplomaca koji nemaju nijedan jedini dan proveden na fakultetu čiju diplomu imaju – objasnila je Đukić – Dejanović.

Kako Njuz nezvanično saznaje predsednik Vučić je pozdravio ovu inicijativu Vlade ali je doneo odluku da, za sve one koji žele da steknu akademsko zvanje, studiranje pre sticanja diplome neće biti obaveza već samo preporuka.

Soko Sokolović

  1. Dipl. Ing. kaže:

    U moje vreme da je moglo ovako da se bez studiranja dobiju diplome, ja bih prva imala još pet komada.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *