njuz-autor

AUTOR: Bane Grkovic

30. jul. 2013

Vlada Srbije 2013. proglasila godinom rekonstrukcije Vlade

Uskoro otvaranje i Kancelarije za rekonstrukciju Vlade

BEOGRAD, 30. jul 2013, (Njuz) – Vlada Srbije odlučila je da 2013. godinu proglasi godinom rekonstrukcije Vlade, saopšteno je iz Kancelarije za saradnju sa medijima Vlade Srbije.

U tu svrhu biće formirana i Kancelarija za rekonstrukciju Vlade Srbije koja će imati za cilj da osmisli kako će rekonstrukcija biti nastavljena i kako će još više biti približena građanima Srbije, naveo je savetnik za medije u Vladi Srbije Miki Mihajlović.

– O rekonstrukciji se govori gotovo od početka godine i bila bi šteta da sada, na pola 2013. godine, tek tako stanemo. Sredstva za ovo biće obezbeđena iz budžetske rezerve tako da nijedan projekat, koji je Vlada najavila da će sufinansirati, neće ostati bez sredstava – naveo je Mihajlović.

Međutim, on nije mogao da precizira o kojoj cifri je tačno reč.

– Puno je planova i ideja tako da je sada rano govoriti koliko će manifestacija “2013 – godina rekonstrukcije Vlade” koštati. Akcenat će biti stavljen na to da rekonstrukcija, i razgovori o njoj, izađu iz institucija i uđu među građane – kaže Miki Mihajlović.

Kao primere šta se sprema, on je naveo akciju “Otvorena vrata rekonstrukcije” koja će obiliaziti gradove Srbije i tokom koje će na trgovima koalicioni partneri pregovarati o rekonstrukciji kabineta Ivice Dačića.

– Takođe će i građani imati priliku da preuzmu ulogu članova Vlade i da se nađu u ulozi onih koji vode rekonstrukciju, onih koji će biti smenjeni ili onih koji se bore da ne budu smenjeni – otkrio je samo deo planova direktor Kancelarije za saradnju sa medijima Vlade Srbije.

Na čelu Kancelarije za rekonstrukciju Vlade Srbije, kako je rekao Mihajlović, biće aktuelni prvi potpredsednik Vlade.

– Od Aleksandra Vučića je i krenula ideja rekonstrukcije i on je njen najveći zagovornik tako da je logično da on vodi ovo telo – dodao je Miki Mihajlović.

Bane Grković

 1. aleksandar kaže:

  leteci cirkus?

  Ovo je super, kao kad je Svinjotaur svojevremeno uveo nove registarske tablice, pa je isao sa svitom od 30-50 crnih audija da ih donese i pokaze u svaku varosicu koja je tad dobila svoje tablice, mada, bez osnivanja neke vladine agencije za sprovodjenja godine rekonstrukcije, nije to bas to…

 2. Dača kaže:

  Nevolja sa ovim je što je tekst previše isforsiran, pa samim tim nije nimalo duhovit. Hajmo malo humora!

 3. Facko Acković kaže:

  a Ministarstvo za rekonstrukciju Vlade? toje nuznost u ovom trenutku

 4. mihailo kaže:

  Kao sto je to jednom davno, a totalno drugim povodom, rekao Mladen Delic: “Pa ljudi moji, je li to moguce? Kakva sreca!” Spremite pokvarena jaja i truli paradajz

 5. scoby kaže:

  Malo je rekonstrukcija. Toliko je sve trulo, da nema razlike ako umesto Kurte dođe Murta. Pa i da dođe iz (”vekovno prijateljske”) Francuske. Samo će boža imati sa kim da parla, a velja&mrka dobiti drugara da idu u zezanje.

 6. TEKHA kaže:

  Ako osnuju ministarstvo za rekonstrukciju vlade, tek onda nema nista od rekonstrukcije. Kod nas ni jedno ministarstvo (osim onog za gubljenje vremena) ne radi ama bas nista, pa zasto bi ovo novo bilo izuzetak.

 7. mirko kaže:

  analitičari kažu da ne bi bilo pogrešno ni da je proglašena godinom aktivnog starenja, s obzirom na broj ”aktivnih” penzionera na najvažnijim državnim funkcijama

 8. gradjanin kaže:

  Rekonstrukcija treba jer postoji problem da ima još puno njih iz SNS-a koji su završili Osnovnu ili Srednju školu a nisu se isprobali kao ministri na vlasti.

 9. jelena kaže:

  Iz budzetske rezerve kupiti samo jednu veliku metlu pa ih sve pocistiti.

  1. snezana kaže:

   Nisu imali vremena da završe srednju školu, završavaju fakultete

 10. Tagore kaže:

  Zbog troškova rekonstrukcije Vlade cena struje u ulici Ljutice Bogdana je skočila na prvoj etaži.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *