njuz-autor

AUTOR: Viktor Markovic

03. okt. 2014

Vlada Srbije dobila uputstvo za sklapanje robne kuće Ikea

...

BEOGRAD, 3. oktobar 2014, (Njuz) – Najveća svetska firma za proizvodnju nameštaja Ikea poslala je Vladi Srbije upustvo uz pomoć kojeg bi trebalo da sklope prvu Ikea radnju u zemlji, saznaje Njuz.

Potpredsednica vlade i ministarka za građevinu Zorana Mihajlović kaže da su srpski zvaničnici dobili uputstvo i sada gledaju da li su svi delovi tu.

– Čim poređamo sve i proverimo da neki deo ne fali, počećemo da sklapamo Ikea robnu kuću. Jeste malo komplikovano ali je zato jeftinije ovako nego da su nam poslali već sklopljenu prodavnicu – naglasila je srpska ministarka – Koliko mi se čini, za sada je sve tu, jedino što Mali kaže da fali onaj jedan krstasti šraf. Ali valjda je tu negde – dodala je ona.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali tvrdi da neće biti nikakav problem sklopiti Ikea prodavnicu jer je već izučio svu dokumentaciju i instrukcije.

– Sve je u slikama, tako da je vrlo jednostavno, baš kao i moj doktorat – izjavio je Mali.

U sklapanju pomaže i Velja Ilić, koji nam se požalio da ne ume da uklopi “onaj deo sa onim ugaonim napred što ima onu metalnu rupu”.

Podsetimo, Vlada Srbije je i ranije pokušavala da sklopi Ikeu, ali bez uspeha. Za vreme Borisa Tadića ova kompanija je greškom poslala uputstvo odštampano naopako, dok je jednom prilikom Dragan Tomić iz Simpa prilikom sklapanja slučajno progutao dve matice i time onemogućio dalje sklapanje.

Viktor Marković

 1. Ja sam kaže:

  E, sada ste ga malkice preterali!
  Ipak je sklopljen Memorandum o namerama, a to je isto kao da ja imam nameru da vrsim veeliku nuzdu a imam koriscen papir koji ima istu vrednost kao i taj Memorandum.

 2. aleksandar kaže:

  Iznenadjen sam nesnalazljivoscu Picoustog.

  Zar nije jednostavnije zalepiti IKEA magnet za
  frizider na neku kutijicu u Beogradu na Vodi?

 3. Živadinka kaže:

  Kad završe sklapanje molim da mi pošalju jednu takvu prodavnicu, samo nam ona još fali da ćerka može da se igra sa Barbikom i Kenom. Već imamo čitav Mali grad na vodi i železničku stanicu za lutke, samo nam je nedostajala jedna prodavnica.

  1. Ljiljana kaže:

   Moracete da sacekate.Prvo se mora napraviti maketa vojne parade ,naoruzanja,Migova i sl Recite Kenu i Barbiki da budu strpljivi.

   1. aleksandar kaže:

    Ken i Barbika? Picousti i Slina, hahaha….

 4. Teoretičar zavere kaže:

  Velika je greška što je Ikea uputstvo za sklapanje poslala Vladi Srbije. Ne samo da neće naći onaj izgubljeni šraf, nego će, dok se dogovore šta će ko da sklapa, pogubiti još neke delove (koji će se volšebno pojaviti u nečijoj vikendici). A nezvanično se čuje da je EU postavila dodatni uslov Srbiji za nastavak pregovora o ulasku u Uniju. Uslov je da Ikea bude sklopljena do 2016. godine.

 5. scoby kaže:

  Gradonacelnik Mali se proslavio sklapanjem kolosalnog saobracajnog kolapsa (ovog puta nije u pitanju maketa). Epicentar kolapsa su objekti gradske uprave u Kraljice Marije i 27. marta, iz kojih svakog dana, tacno u 15.30 pokulja kao poplava, 2.000,00 gradskih sluzbenika (ni minut ranije ni minut kasnije). Da su ziva braca Limijer, pa da snime novi film: “Izlazak radnika iz fabrike”. Od tog epicentra kolaps se u talasima prenosi do ostalih delova grada.

 6. nadžak efendija kaže:

  Ozbiljan je to posao: sklapanje i rasklapanje, nametanje, umetanje, razmetanje, pomeranje drmanje, cimanje, saginjanje, naginjanje, dizanje, spuštanje, saplitanje rasplitanje….Kolariću Paniću, Kolariću Paniću,,,,Pa, nisu svi savladali školu lego kockica.

 7. Simeon kaže:

  A jel to prava prodavnica ili maketa?

 8. monty kaže:

  uskoro: Vlada srbije dobila uputstvo za sklapanje istopolnih brakova. Cvrc!

 9. ahmed djida šampion kaže:

  sklapanje Ikea puzle je za malu decu ili odrasle mentalno zaostale osobe

 10. manojlo tabanaš kaže:

  Majmunska posla, bratac!

 11. zexx kaže:

  Ako je neko pratio sve nase vlade unazad 20ak i kusur godina zna da je svaka bila toliko genijalna i da je svaka uspevala da Lego kocke za do 3 godine,sklopi za samo 2 godine.

  Tako da ne brinite,bice i ovo sklopljeno.
  Kad?
  Pa odgovor glasi onaj koji vlada uvek da na svako `kad?`: Bice kad-tad!…posto ovo u uputstvu nema ogranicenja za godine!

 12. Tagore kaže:

  Sibir (krzno od medvjeda), Aljaska (Sarah Palin), Norveška (ostrvo Utoya) i Švedska (Laponija) imaju najbolje četinare na svetu, dok moje drvo iz Brazila i eukaliptus iz Vijetnama ne piju vodu.

  Zbog toga je Ikea otkrila pijanu smreku u Poljskoj gde manje trezni Poljaci poklanjaju mokro drvo.

 13. Ime (obavezno) kaže:

  PRAVDA ZA SIMPO!

 14. AntiRudolf kaže:

  Pošto ide zima, bilo bi bolje da su nam Šveđani poslali neke sanke, kako bi ovi naši volovi mogli lakše da nas nasankaju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *