Freepik
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

29. jun. 2024

Vlada Srbije donosi zakon po kojem životna sredina i nije baš toliko bitna

BEOGRAD, 29. jun 2024, (Njuz) – Vlada Srbije razmatra donošenje zakona prema kojem bi se životna sredina i priroda proglasile i ne baš toliko bitnim stvarima u životu.

Inicijativu za donošenje ovog zakona pokrenulo je nekoliko ministara koji su zaključili da su priroda i životna sredina pomalo precenjeni u našem društvu.

– Iako građani ne vode preterano računa o prirodi, otkad je aktuelna tema iskopavanja litijuma svest o ovim pitanjima je malo porasla i to sada ide dotle da smo već počeli malo i da preterujemo. Zato smo došli da predloga koji bi trebalo da malo relaksira atmosferu u društvu i da objasni ljudima da ne treba baš toliko da drame oko prirode – naveo je izvor Njuza iz Vlade Srbije.

Prema njegovim rečima, priroda je bila tu od vajkada i biće i dalje i ima je dovoljno da ne moramo da brinemo.
– Priroda je svuda oko nas, dobro, osim u gradovima, ali znate li vi koliko prirode ima i u našoj zemlji, a i u celom svetu? Priroda je praktično neiscrpan resurs i ako uništimo neki njen mali deo nećemo ni osetiti. Nažalost, građani to ne razumeju i spremni su da zbog prirode i životne sredine ugroze napredak, tako da će Vlada Srbije najverovatnije morati zakonom da ozvaniči stav da priroda baš i nije toliko bitna – zaključio je naš sagovornik.

Nenad Milosavljević

A kako država troši novac namenjen zaštiti životne sredine, pročitajte ovde.

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *