nazad na vrh

Vlada Srbije najavila rekonstrukciju hleba „Sava“

Iz Vlade poručuju da hleb neće izgubiti svoj identitet

BEOGRAD, 23. novembar 2013, (Njuz) – Predstavnici Vlade Srbije najavili su rekonstrukciju izgleda vekne popularnog hleba “Sava“, ekskluzivno saznaje Njuz.

Iz Vlade poručuju da će standardna vekna hleba “Sava” biće zamenjena novom, efikasnijom formom, koja će imati mnogo manje rupa.

– U rekonstrukciji vekne učestvovaće i strani stručnjaci, koji neće previše menjati tradicionalnu recepturu. Pored njih, svoj doprinos daće i brojne vanpekarske ličnosti, a može se očekivati i smanjivanje ukupnog broja kora na sedam – izjavio je naš izvor iz Vlade Srbije koji je tražio da ostane anoniman.

On je odbacio spekulacije da će vekna sada poprimiti oblik kifle zakrivljene u desno.

– Vekna neće izgubiti svoj identitet, ali će se ipak malo približiti poznatim evropskim hlebovima poput francuskog bageta ili engleskog tosta – poručuje naš sagovornik.

Kako Njuz nezvanično saznaje, posebnu pažnju predstavnici Vlade posvetiće novim verzijam hleba kao što su: crni hleb “Vulin”, verzija bez glutena “Novak”, pogača ruža “Branko”, slavski kolač “Krstić”, kajzerica “Vuk” i česnice “Mlađa”.

Marko Marjanović

INSPIRACIJA: Hleb “Sava“ menja oblik

 1. Hahahahhahahhahaha
  ČESNICA MLADJA! Vrh!!!!!

 2. Oblik se menja ali sastav ostaje isti-osnovna sirovina stiropor.

 3. Pored nabrojanih novih vrsta hleba i peciva u planu je i proizvodnja ovih:
  Specijalni hleb sa ukusom rakije “Velja”
  Pogacice od dizanog testa “Vanja Hadzovic”
  Dugotrajno pecivo “Krkobabic”

  Kao specijalna ponuda bice predstavljena kifla sa susamom koja ce se sluziti samo u avionima “Air Serbia” – “Dubajka” ili “Emiratusa”

 4. Konacno stize slavni radikalski hleb od 3 dinara!

 5. Mogli su pare da ustede da su rupasti hleb promovisali da je idealan uz svajcarski sir.
  Ali ne mora rekonstrukcija’

 6. nov oblik da bi bila nova cena u nemačkoj 1 kg belog hleba košta 90 centi 92 dinara a najmanje plate 1100 evra u srbiji košta od 35 dinara najevtiniji pa do 45 težina mu je 450 gr sramota je da više terorišete ovu naciju pobedili ste i turke što su nas krali 4 veka i hitlera i sve ostale osvajače zajedno pokrali ste sto puta više od njih ovaj narod doveli ste nas do toga da zaradimo koliko da imamo za hranu da bi mogli da vas služimo

 7. U ministarstvu bezobličnih veličina sve nade polažu u vremenske prilike, jer su sigurni da bi jaka zima bila dovoljna da uništi višak gladnih stanovnika.
  Ministar bajate kifle je poručio da novi oblik vekne popularnog hleba ”Sava” treba da bude uzor za državu.

  Too big to fail !

 8. Ja ipak mislim da su trebali da konsultuju one strucnjake sa ”instituta za trzisni bihejvioralizam” ovo moze da ostavi traumaticne posledice na psihu ovog hleba! :(

 9. Poslednje informacije govore da je “Mubadala” zainteresovana za investiranje u najsavremeniju opremu za pečenje hleba ali uslov za to je da ipak bude zakrivljen udesno i podseća na polumesec. Takođe, govori se da će se u proizvodnji pojaviti i nova linija zadušnica pod imenom “Krkobabić”.

 10. Salčići “Ivica”, pogačice sa čmarcima “Vučić”, proja “Stoja” i (st)raža(r)ni hleb “Rade M”.

 11. sto je lepa slika, odavno ne videh ovakav HLEB!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! , ko je to slikao ili je ,mozda crtana.

 12. sto je lepa slika, odavno ne videh ovakav HLEB!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! , ko je to slikao ili je ,mozda crtana.

 13. Glupost, kajzerica se mora zvati Guzenbauer, to barem svi znaju…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix