Na spoljašnjosti voza na 21 jeziku ispisano "Haradinaja u zatvor"
njuz-autor

AUTOR: Marko Drazic

27. apr. 2017

Vlada Srbije oslikala voz slikama Haradinaja u zatvoru

BEOGRAD, 27. april 2017, (Njuz) – Vlada Srbije predstavila je danas voz čija je unutrašnjost oslikana slikama bivšeg vođe OVK i nekadašnjeg premijera Kosova Ramuša Haradinaja, koji je naslikan u zatvorskim ćelijama.

Kako saznaje Njuz, ovaj voz će saobračati na liniji Beograd – Kosovska Mitrovica, a na njegovoj spoljašnjosti je na 21 jeziku napisano “Haradinaja u zatvor”.

Predsednik Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kaže da će Srbija nastaviti da se svojim vozovima, odlučno kao i do sada, bori za interese u južnoj srpskoj pokrajini.

– Voz će krenuti na Kosovo sutra u podne i u njemu će prisustvovati ceo državni vrh. I ja planiram da se svoju podršku dam na deonici do Topčidera. Enterijer voza je oslikan prizorima Haradinaja u zatvorskoj ćeliji, čime će svim našim putnicima koji budu putovali u Kosovsku Mitrovicu biti jasno da je Haradineju mesto u zatvoru. Takođe će i svim francuskim državljanima koji će putovati ovim vozom biti jasno da je njihova država danas donela pogrešnu odluku – smatra Đurić.

On napominje da će, ako sutra bude procenjeno da voz može da izazove tenzije na Kosovu i ugrozi srpsko stanovništvno u južnoj pokrajini, voz biti preusmeren na deonicu Kraljevo – Požega.

Marko Dražić

 1. Ja sam kaže:

  Vozom bi trebalo da putuju svi clanovi vlade i da saobraca na jednokratnoj kruznoj relaciji :
  Vlada Srbije- ,,laza Lazarevic”-Vlada Srbije, sa usputnim zadrzavanjima u Padinjaku, Zabeli i Centralnom Zatvoru.
  Realno je za ocekivati da ce na povratku u pocetnu stanicu jedini putnici biti vozovodja, kondukter, dezurni policajac i vozna radodajka.

 2. milan (nisam odavde) kaže:

  Odakle im pare za farbanje voza, kad još nisu otplatili ni sve što su pofarbali za izbore?!

 3. Nasmejani kaže:

  Ovo cak nije ni smesno ni zanimljivo. Tudja nevolja i gubitak zasluzuje bar postovanje ako ne nesto vise. U ima ciste savesti salite se nesrecom u svojoj porodici

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *