Freepik
njuz-autor

AUTOR: urednistvo

01. okt. 2023

Vlada Srbije poručila građanima da se ne nerviraju zbog cena jer šta je život, samo jedan mali, kratki bljesak u večnosti

BEOGRAD, 1. oktobar 2023, (Njuz) – Vlada Srbije je poručila danas građanima da nema potrebe da se uzrujavaju zbog visokih cena u trgovinama jer, kako su naveli, šta je uopšte život osim jednog malog, kratkog bljeska u nepojmljivoj večnosti?

Kako je navedeno u saopštenju, kod građana je primetna nervoza zbog sve težeg života, koji se mnogima sveo na puko preživljavanje, ali problem nije u cenama već u tome što građani ne gledaju širu sliku.

– Kada stvari sagledate iz drugačije perspektive, efemerne stvari poput cena u marketima postaju potpuno banalne i nebitne. Pogledajte samo život! Pa nije li on već sam po sebi jedno nedokučivo čudo koje treba slaviti svakog dana, kakav god da je? Bilo da verujete da je život dar od Boga ili je nastao iz Velikog praska, svako od nas ko postoji već je pobedio! Nećete valjda to čudo da ukaljate nerviranjem zbog cena jogurta? – stoji u saopštenju Vlade.

Iz Vlade Srbije poručuju da svako od nas ima svrhu na ovom svetu koju za života nije moguće shvatiti, ali koja će nam se ukazati kada za to dođe trenutak.

– Jednom kada iz stanja “ja jesam” pređemo u stanje “bio ili bila sam” razumećemo koliko je naš život mali i nebitan u odnosu na veličinu večnosti i univerzuma čiji smo mali deo. Mi nismo zrnce prašine u tom univerzumu, mi smo prašina prašine i u prašinu ćemo se vratiti. Tada će nam biti smešno jer smo se žalili jer možemo da kupimo samo parizer, na slovenačku buđolu ili crnogorski pršut – kažu u Vladi Srbije.

Na kraju saopštenja ova institucija zaključuje da treba da brinemo o tome šta zaista ostaje iza nas, a ne šta ostaje iza nas u bukvalnom smislu.

– Pred konačnim sudom će se gledati da li ostavljamo dela po kojem će nas neko pamtiti makar i u tom prolaznom, ali svakako začudnom ljudskom svetu i bitisanju, a ne da li su za života iza nas ostali ostaci mesnog narezka ili fileta norveškog lososa. Imajte to u vidu. Živela Srbija! – zaključila je Vlada Srbije.

Nenad Milosavljević

Šta građanima Srbije pokazuje zvanična statistika, a šta njihovi novčanici, pročitajte ovde.

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *