nazad na vrh

Vlada Srbije predlaže da svaka lična karta ima Vučićevu sliku

Vučićeva slika će biti obavezna, dok će slika vlasnika biti opciona

BEOGRAD, 24. avgust 2017, (Njuz) – Vlada Srbije predložila je danas da lična karta svakog građanina naše zemlje sadrži sliku predsednika Aleksandra Vučića.

Prema rečima premijerke Ane Brnabić Vlada se na ovaj korak odlučila nakon zaključka da će fotografija Aleksandra Vučića u svim ličnim kartama doprineti jačanju kulta nacionalnih simbola Srbije.

– Lična karta je javna isprava kojom građani dokazuju svoj identitet. Ali, šta vam ona govori bez Vučićeve fotografije? Da li bilo ko od vas oseća da je lična karta iz Srbije i da li oseća neku vezu sa njom kada vidi sliku nekog običnog građanina? Međutim, kada bi u ličnoj karti bila fotografija predsednika Vučića sigurno biste znali da je ispred vas nešto što je srpsko, nešto što ima izražen nacionalni identitet i nešto zbog čega osećate ponos – objasnila je premijerka.

– Predlog Vlade je da svaka lična karta obavezno sadrži Vučićevu sliku, dok bi slika vlasnika bila opciona. Ukoliko neko želi i svoju sliku u ličnoj karti zakon mu to neće uskratiti. Verujem da će ovaj korak motivisati veliki broj mladih ljudi da što pre izvade ličnu kartu i da će kod to kod njih izazvati osećaj nacionalne pripadnosti, odnosno da će ih navesti da ostanu u Srbiji nakon završetka školovanja – rekla je Brnabić.

Premijerka je dodala kako veruje da troškovi zamene lične karte neće predstavljati problem za građane jer ih, prema najavama predsednika, uskoro očekuje rast plata veći nego ikad.

Soko Sokolović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Konačno bi bila razrešena ,,zabuna” sa bracinom kartom!

 2. Jes’, pa da građani masovno zamene toalet papir ličnim kartama.

 3. Verujem da bi mnogi napredni građani ovakvu ličnu kartu uramili i nosili je pored srca.A kad bi je izvadili klanjali bi se do zemljice crne i ljubili sliku ko ikonu.Nije mi jasno kako se još niko nije setio da rođendan našeg vođe proglasi za državni praznik ili crveno slovo.

 4. Objektivno gledano,on i jeste zasluzio da ga svaki Srbin stavi na licnu karu…

 5. Sprdate ( citiram Anu ) se zenom. Nakon toliko vremena razmisljanja napravila je prvi potez u svojoj novoj kariejri.
  Kada se bude ostvario pitacu vas onda, ko neispunjava obecanja vlade. “Istinomer” ce ostati bez posla na ovo.
  Inace marsalska uniforma je zavrsena, ceka se samo predlog ^Vulina^ – lika u crnom, za orden narodnog heroja.

 6. I sada hocete da nam kazete,da smo svi Vucic

 7. Biće zabavno kad krimosi krenu preko

 8. Opet diskriminacija…sta je sa osnovcima, jaslicarima, bebama i ostalim svrcanima koji nemaju pravo na licnu kartu?
  Predlazem da se svima njima kao ime oca upice aleksandar. I ako im nije bioloski otac ipak im je svima ‘ebo mater….mislim figutativno, ne bukvalno kao sto je slinavog nesu.

  • Ovaj komentar, kao i sve naredne, posvecujem vucicu.
   On mi daje snagu.
   Zvezda je jedna a on je sazvezdje.
   P.S.Ovako nesto mogu da napisu samo terzic, manojlovic, macura, babic, lalatovic…

   • ..osobe koje ucestvuju na tenderu, osobe podizvodjaci, osobe koje traze drzavni posao, osobe koje imaju drzavni posao, oni koji hoce da upisu dete u skolu, vrtic, oni koji bi da se lece u drzavnom zdravstvu, svi koji imaju strujomer, svi koji imaju vodomer,…

 9. Prava tema za unutrasnji dijalog u MUPu..!!.Oni sve inovacije profesionalno prihvataju,bez trunke kritike prihvataju,involviraju itd.Samo da se PR Biljana Ivkovic,vrati sa zasluzenog profesionalnog god.odmora…I da sa Rebicem ,stane uz Lubardino umetnicko delo,sa jos preplanulih lica iz vrha MUPa,dok Predsednik, pobeleo radi na neuspesnom makedonskom scenariju…

 10. Ma super je to, komenatriše jedan botl jer,
  ‘Svi smo mi Vučić’.
  Ali kako ženi da priznam da sam i ja peder!!

 11. Ni slucajno.Dovelo bi do porasta izopacenosti i raznih perverzija i inverzija.Pa ko bi tim usnama odoleo😂

 12. Da li su svi poludeli u ovoj zemlji. Nikada necu dozvoliti licnu kartu sa njrgovom slikom. Sve je ovo van granica normalnosti. Prestanite da nam servirate ove gluprrosti. UNi u uednoj zemlji na svetu se to ne radi. A sta ako Vucic izenenda crkne, mi da Menjamo licne karte ponovo i da se znojimo u SUP- vim zagusljivim prostorijama i jos da pkacamo dodatuOK Hej Srbi probudimo se. ii pocnimo da resgujemo na gluposti.

 13. Ма шта лична, то је превазиђено! Јесмо ли напрдни или нисмо? Идемо одма’ – његова слика усијаним жигом сваком на чело! Па да видимо ко вјера ко невјера. За детаље видети Домановићеву Дангу или Јованово Откривење.

 14. I obavezna tetovaza vuciceve slike iznad leve sise

 15. Trebala je da predlozi da bude I njena slika da nemenjamo posle opet , a posle kad ih sklone sa vlasti opet jovo nanovo za sledeceg predsednika , zar Im malo ato su se najeli nego opet PO djepu naroda .

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix