njuz-autor

AUTOR: urednistvo

12. mar. 2012

Vlada Srbije prelazi na VIP mrežu da bi naredne dve penzije isplatila “iz šteka”

Članovi Vlade će pokušati da što više koriste sms komunikaciju

BEOGRAD, 12. mart 2012, (Njuz) – Vlada Srbije i sva ministarstva odlučili su da se prebace na VIP mrežu kako bi pokušali da naredne dve penzije do izbora isplate “iz šteka”, saopšteno je iz Vlade.

Iz Vlade poručuju da je ovakva ušteda neophodna jer deficit u budžetu za ovu godinu iznosi oko šest milijardi, a deo tog iznosa bi možda mogao da se uštedeti ako članovi Vlade imaju bonus kredit na svojim mobilnim telefonima.

– Još uvek nemamo potvrdu da li će prelazak na drugog operatera pokriti deficit u budžetu, ali u ovom trenutku nemamo drugu ideju kako da isplatimo naredne dve veoma važne penzije pred izbore – navedeno je u saopštenju Vlade.

Svi članovi vlade i zaposleni u ministarstvima dobijaće, stoji u saopštenju, po 1.000 dinara kredita mesečno iz vladinog budžeta, što je, kaže se dalje, sasvim dovoljno ukoliko ministri i ostali zaposleni budu više koristili sms poruke za komunikaciju, a manje telefonirali, naročito ako se ima u vidu da će pri svakoj novoj dopuni dobijati bonus kredit.

– Smatramo da ako Ketrin Ešton može da predsednika Srbije sms porukom obaveštava o dobijanju statusa kandidata, onda mogu da se istim načinom komunikacije služe i ministri i ostali službenici u ministarstvima. Time ćemo bar malo biti bliži cilju da uspešno isplatimo dve naredne penzije, a smatramo da će sugrađani penzioneri taj napor znati da cene – zaključeno je u saopštenju Vlade Srbije.

Nenad Milosavljević

 1. slučajnaprolaznica kaže:

  To je taj preduzetnički i vizionarski duh.
  Bravo!

 2. Johnny kaže:

  Još samo da nam Vlada uvede tarifu “Banzin za 1 dinar”

  1. mamamimi kaže:

   Samo da ne bude posle izbora – penzije svima po 1 dinar.

 3. ss kaže:

  Pametno, pametno…Ne treba zaboraviti i da mob.operateri daju popust i na sms-poruke u stihu, tako da ce usteda biti mnooogo veca…Stanje u zemlji je vise nego inspirativno za pisanje poezije….

 4. celtic kaže:

  Pravda za predizborne penzije!!!!

  1. mamamimi kaže:

   I to za obe!

 5. scoby kaže:

  Cim cujem ovu idiotsku reklamu, setim se zemunskog klana i njihovih rezervnih polozaja – stanova za skrivanje, ili kako su im oni tepali -stekova.

 6. Caslav kaže:

  Genijalno!

 7. sloboda(n) kaže:

  i onda ce svi da budu VIP! na exitu neces moci proci od njih…

 8. petar kaže:

  Genijalno! :)

 9. Kemal kaže:

  Ovaj tekst mi pomalo liči na plaćenu reklamu.
  Nadam se da to nije istina, već moja paranoja koja me muči ovog tromesečja

 10. lajavi krelac kaže:

  predlazem da predju na sms sednice vlade!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *