njuz-autor

AUTOR: urednistvo

05. okt. 2012

Vlada Srbije proslavila 5. oktobar

Vlada Srbije smatra da je 5. oktobar jedan od najvažnijih dana u novijoj istoriji

BEOGRAD, 5. oktobar 2012, (Njuz) – Vlada Srbije obeležila je danas 5. oktobar, dan na koji je pre tačno 12 godina svrgnut režim Slobodana Miloševića.

Na prigodnoj svečanosti koja je upriličena u zdradi Vlade u Nemanjinoj 11, srpski premijer Ivica Dačić je izjavio da Srbija ne sme odstupiti sa petooktobarskog puta.

– Peti oktobar je jedan od najvažnijih datuma u novijoj srpskoj istoriji, dan kada je svrgnut jedan diktatorski režim i kada je svim političarima stavljeno do znanja da volja naroda mora da se poštuje – izjavio je srpski premijer koji je u neformalnom razgovoru sa novinarima izjavio da „ne može baš tačno da se seti gde je bio tog dana“.

Potrpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić je izjavio da, bez obzira što mnoga očekivanja građana još uvek nisu ostvarena, ne treba zaboraviti u kakvoj smo državi živeli pre 5. oktobra 2000.

– Naravno da smo se svi pre 12 godina nadali da ćemo danas bolje živeti, ali najvažnije je da se 5. oktobar desio i da je uspeo – kratko je prokomentarisao Vučić.

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić rekao je da je 5. oktobar jedan od najsrećnijih dana u njegovom životu i da mu je drago što je konačno dobio priliku da nešto promeni u ovoj zemlji.

– Često čujem priču o tome šta je sve moglo da se učini proteklih godina, ali to nije toliko važno koliko pitanje šta možemo da uradimo tokom mandata ove Vlade – kaže Dinkić – Najvažnije mi je u ovom trenutku da sa svojim petooktobarskim saborcima u Vladi učinim sve što je u mojoj moći da pomognem ovoj državi.

Marko Dražić

 1. mamamimi kaže:

  Dan mrmota, nikako da krenemo dalje.

 2. Anastasja kaže:

  Ide pijanac ulicom i nasloni se na stub za lepljenje plakata. Počne držeći se desnom rukom da tetura oko stuba i posle nekog vremena prestravljeno poviče: ”Pomagajte živ sam zazidan!”
  Mislim da bi pod hitno trebalo da se zabrani sav alkohol i da se ravnomerno koristi i lava i desna ruka. To je jedini način da prestanemo biti živi zazidani.

 3. ariela kaže:

  i ja se uvek rado setim tog dana…dana koji ce mi ostati upamcen po euforiji koja me je drzala…opremljena zveckama pistaljkama i jos kojekakvim rekvizitima u ponosnom marsu kroz moj Beograd…puko je vikali smo a u stvari pukli smo mi i to na hiljade delova…rasuli se po svetu…da nam nije kompa da l bi se vise sastavili i secali…a da nam nije Njuza ne bismo se na saljiv nacin smejali sami sebi…Dacic je sve znao i sledio onu njihovu “nasi koreni su neunistivi”

 4. Milford kaže:

  Kako mogu radikali i sps-ovci da slave 5. oktobar kada su tog dana njih skinulu sa vlasti ovi mangupi iz dos-a? E svasta cu danas da procitam.

  1. Tetka kaže:

   Свашта ћемо МИ данас да прочитамо!

   1. Slavisha kaže:

    И МИ!
    Као што су у Другом светском рату постојала 2 (два) ослободилачка покрета, која су, BTW, међусобно ратовала, тако су и 5. октобра постојала два покрета која су скинула Слобу са власти….

    1. Milford kaže:

     Ne pise se BTW nego BMW!!!

  2. Patriota sa interesom kaže:

   Sve si pročitao ali ovo nisi: https://www.njuz.net/privatnost/
   zbilja blesav a i priglup ti si.

   1. mamamimi kaže:

    Ne znam da li je blesav ili ne, ali Milford je naš dežurni trol. Ponekad je simpatičan (kad ga dugo nema, nekad nam nedostaje),ali ponekad je i dosadan sa ovim upornim teranjem kontre. Priglup nije, to je sigurno.

 5. Jasar kaže:

  Ovi bre zvucie ko partizani posle rata. Jos treba da uzvikuju” smrt fasizmu sloboda narodu”.Oni govore o prevratu kao da je juce bio a ne pre 12 godina.Stete sto ne postoji vise “Goli otok”,Mislim da bi im baravak tamo dobro dosao, Imali bi dosta vremena da preispitaju sami sebe.

 6. Tagore kaže:

  Ako me oči ne varaju, niti grmi nit’ se zemlja trese, pa opet na ovoj jutarnjoj fotkici nešto se puši oko Skupštine?
  Nezvanično saznajem je i pokojni Draža Mijailović od danas zvanično mrtav – za kraljevinu ili protiv, al’ bar se načekao…

  1. Neverni Toma kaže:

   To se pušilo u skupštini. Čeda prašak zapalio đzoint za posebnu priliku.;)

  2. Slavisha kaže:

   Ako je Draza tek danas zvanicno mrtav – ala se naziveo!

 7. Vinsent kaže:

  Cuo sam da se obelezavanju praznika pridruzila i drugarica gospodja Mira Markovic, te da je tom prilikom iznela ideju da bi bilo lepo da se peti oktobar slavi tokom jula meseca, kada pticice razdragano pevaju, djaci na raspustu trckaraju kroz parkove obasjani letnjem suncem …

 8. miki kaže:

  5. oktobra 2000. se završio rat (do tog dana je trajalo primirje, uz stalnu neizvesnost). Pametnima i realnima je i to dovoljno. Teško je očekivati više od jednog dana.

 9. Александар Хејтер kaže:

  Револуција је појела своју децу, мада бих пре рекао да су се деца револуције преждерала и то више од оних које су скинули са власти. Јебеш 5. октобар, то је ионако за наивне сентименталне плачипичке.

 10. Tea kaže:

  “Molim vas, gospodine, recite mi kako se zove ova vaša zemlja?
  Niste znali?! – uzviknu onaj i pogleda me s još većim rešpektom i poniznošću.
  Stradija! Tako se zove!”

  Radoje Domanović, pre tačno 110 godina

  1. mamamimi kaže:

   Ove nedelje nas neki Turci na 1.TV pozdravljaju sa “Hallo Srbistan”. Nešto mi to ime ne zvuči obećavajuće. Isto kao i Stradija i Jututunija.
   Kad smi kod 5. oktobra, evo nečeg zanimljivog: http://www.zadruznikonj.rs/petooktobarski-sindrom/

 11. Unuk "Narodnog neprijatelja" kaže:

  “Sve je isto samo njega nema” !

  – Komunizam pao ali se komunisti savrseno dobro drze. !!!
  Srbijo srecan ti 5 i svi ostali okrobri.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *