njuz-autor

AUTOR: urednistvo

22. sep. 2011

Vlada Srbije raspisala konkurs za trijumfalnu kapiju za doček sportista

Nova građevina na autoputu mogla bi da zaseni Trijumfalnu kapiju u Parizu

BEOGRAD, 22. septembar 2011, (Njuz) – Zbog sve većeg interesovanja naroda da dočekuje sportiste posle pobeda u brojnim međunarodnim takmičenjima, Vlada Srbije raspisala je danas nagradni konkurs za najbolje arhitektonsko rešenje buduće trijumfalne kapije. Radovi se mogu slati do 5. novembra, a pobednike očekuje stalan posao u državnoj upravi.

Na ideju o izgradnji trijumfalne kapije došao je lično predsednik Srbije Boris Tadić, koji je često prisustvovao dočecima sportista, ali je tek nedavno shvatio koliko ti događaji znače našem narodu.

– U osnovi svake dobre politike je da pruži zabavu i zadovoljstvo svojm narodu. Radost zbog pobeda sportista odvraća narod od svakodnevnih briga i problema, a radost zbog dočeka šampiona danima okupira sve građane koji su u njemu učestvovali – kaže predsednik Srbije Boris Tadić i dodaje da bi realizacija ovog projekta u značajnoj meri uticala da se naš narod oseća bolje.

– Inspiraciju sam dobio gledajući trijumfalne kapije u metropolama širom Evrope. Beograđani, ali i svi građani Srbije, biće ponosni na ovu građevinu – rekao je Tadić.

Ivica Dačić, ministar policije i jedan od članova žirija, rekao je da se Boris Tadić uključio u poslednju telefonsku sednicu Vlade i izneo svoju ideju koju su svi odmah prihvatili. Kako je ideja da se buduća trijumfalna kapija izgradi negde na relaciji od aerodroma Nikola Tesla do centra Beograda, on je i dodao kako je neophodno biti brz u realizaciji ideje.

– Jako je bitno da radovi počnu odmah, nikako posle završetka radova na Koridoru 10, dok je narod još uvek navikao na zastoj u saobraćaju –  smatra Dačić.

Mlađan Dinkić, promovišući svoje ideje o merama štednje, rekao je da je samostalna izgradnja trijumfalne kapije preterani luksuz u ovom trenutku i da je trebalo sklopiti dogovor sa ruskom kompanijom Gazprom, po kojem bi ona nadogradila trijumfalnu kapiju na postojeću pumpu Zmaj. Prema prvim nezvaničnim informacijama, zbog poraza Rusije od reprezentacije Srbije u odbojci, ovaj Dinkićev predlog najverovatnije će odbaciti predstavnivi Gazproma, bez obzira na pobedu Rusije nad Srbijom u košarci.

Milutin Mrkonjić navodi da je možda ova izgradnja neosnovana i nepotrebna, ali da će i pored toga radovi biti obavljeni u najkraćem mogućem roku.

– Jako nam je bitno da završimo radove do sledećeg leta, jer očekujemo povratak naših sportista sa Olimpijade, a i izbori će verovatno biti na jesen 2012. godine, tako da verujemo da će ovaj poduhvat ispuniti očekivanja – kaže Mrkonjić.

Ivan Ćosić

 1. Petar kaže:

  Hleba i igara, samo što kod nas može i bez hleba. :)

 2. Nikola kaže:

  Fenomenalno. Mada mislim da bi bilo pametnije dati Kinezima da urade slavoluk kod pumpe ZMAJ, nekako im je to u tradiciji, a verujem da bi nam to džaba uradili.

 3. boris kaže:

  ovo nije za njuz. suviše je istinito

  1. biljka kaže:

   pa zar nije sve na njuzu istinito il bar blize istini nego vesti na drugim “informativnim” sajtovima?

 4. scoby kaže:

  Pa vec imamo trijumfalnu kapiju – tunel u Areni u kome predsednikove gorile zavrcu ruke zasluznim sportistima. Sta tek ceka nas, nezasluzne?

 5. Ani kaže:

  I vi ste poludeli kao nas Makedonci. Mislila sam da ste vi malo pametniji od nas, ali…

 6. Jordan kaže:

  Pogledajte kako su nasa, anticka braca, makedonci osmislili centar grada, sa sve trijumfalnom kapijom: http://www.youtube.com/watch?v=iybmt-iLysU
  Mogao bi neki od nasih ministara, majstora za kompenzacije, povoljno da dodje do projekta, a ostalo je na Mrkonjicu.

  1. persa kaže:

   e pravi ste, video je super!!!

 7. himalajac kaže:

  pravo mesto za trijumfalnu kapiju je novi most na Adi.

  Samo, morace da bude dostojna toga. Mora biti veca nego ova na slici, najlepsa, jedinstvena, i naravno, najskuplja.

 8. Parce kaže:

  Mislio sam da mi Makedonci iskomleksirani pa nam je bila potrbna Tijumfalna kapija. Ali vi ste za zaljenje kad kopirate nas. Tadic nije se inspirisao iz velikih metropola nego inspiraciju dobi iz Skoplja. Nemojte vi braco Srbi da dozvolite vakav moderni kic. Ne dozvolite da vam se smeje ceo svet.

  1. jas kaže:

   ti glup si ili trenirash?

 9. Ђеки kaže:

  Е, јел’ се сећате кад смо говорили: не дај, Боже, да кошаркаши освоје прво место – Слоба има да влада две године више…?

 10. Sima kaže:

  “Da se nadogradi na pumpu Zmaj” :))) ahaha extra…

  1. Ђеки kaže:

   Да, то је убедљиво најбољи детаљ! Мени иначе омиљен и због тога што једном замало да погинем на том месту (својом кривицом)… :)

 11. mirko kaže:

  trebalo bi dodati da je u opciji trebala da bude radna akcija kako bi troskovi izgradnje bili mali a i narod nebi mogao da kaze da nema posla . ali ta tema nije razmatrana sigurno kao i ostale sa malim troskovima jer je neisplativa . ko je video jos veliku proviziju sa malim troskovima ajde molim vas to neide . bolje veliki troskovi sa velikom provizijom a narodu ako vec neradi nista ostaje mogucnost da malo seta ispod dok radovi jos traju :)

 12. WWWlado kaže:

  Ma da Trijufalna kapija , Najveći most pilon ( kako li ) , Lljudi ne dozvloite da vas zavedu , to je ulaz u Zabranjeni grad gdje će postaviti titanijumska vrata , a onaj novi most se može podizati zato su onolika čelična užad , a planiran je i kanal između Save i Dunava , već je prokopan pod zemljom .
  Policija je danas saopštila :
  “nećemo da budemo pretorijanska garda nijedne posebne društvene grupe ili lobija ”
  Zemljoradnici i Mnogi radnici su pokušali da bođu do grada , ali su prebijeni i blokirani su putevi po Srbiji .
  Ovih dana Možete očekivati hapšenje ( već je počelo ) članova Policijskog sindikata i Članova Dveri , a uskoro i ostalih ( kojih ostalih ) najmanje jdne opszicione starnke .
  To će da izvede nova plaćenička vojska koju iz ekonomskih razloga , a uskladu sa slobodnim tržištem , konkurencijom i stranim investicijama čine profesionalni ( plaćenici ) vojnici iz Albanije , Turske i tako sličnih zemalja

  1. Anastasja kaže:

   Auuuuuu…. Čoveče, brzo popi Aspirin, loše ti je unutrašnje sagorevanje. Upalio si se previše.

 13. Абидос kaže:

  Људи па зар сте слепи и не видите да масони, илуминати или како се још зову та друштва владају државама а желе и цео свет да буде њихов. Па зар је случајно што се таква порта изградила у Скопље а сада исту такву и у Србији? Све то потиче из једног истог извора.

 14. Пане kaže:

  Istog dana kad ste vi cekali odbojkase, mi u Skopju smo cekali kosarkase koje su prvi prosle ispod novoj triumfalnoj… ne znam gde je to Tadic drugde video da sportiste prolaze tako… pa hvala mu na komplimentu da je Skopje nazvao evropsku metropolu :)
  http://www.sitel.com.mk/sites/default/files/imagecache/reporter_statija/novosti/2011/09/p5.gif
  http://daily.mk/cluster3/8965db6f4d0ede7c90598fc667e0b69c/909101

 15. çok aklı kaže:

  Па сад да видимо дали смо ми Јужни Срби или сте у ствари Ви Северни Македонци…. :D

 16. ana kaže:

  Nekomece sluziti za svecani docek,nekome za jos ‘svecaniji’ ispracaj .

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *