nazad na vrh

Vlada Srbije raspisala nagradni konkurs za rešenje kosovskog problema

Rešenje treba da bude originalno odnosno da do sada nije korišćeno

BEOGRAD, 9. avgust 2018, (Njuz) – Vlada Republike Srbije raspisala je nagradni konkurs za najbolje rešenje kosovskog problema, koji će trajati od 10. avgusta do kraja septembra.

U konkursu koji je objavljen u više dnevnih listova navedeno je da rešenje treba da bude originalno, da nije do sada objavljivano i korišćeno, kao i da uz njega ide odgovarajući, prigodan slogan.

– Rešenje mora da sadrži predlog novog statusa Kosova i elaborat o njegovim odnosima sa Srbijom, mapu Srbije i Kosova sa jasno iscrtanim predlogom novih granica, predlog nove linije kojom će saobraćati patriotski voz sa natpisom “Kosovo je Srbija!“ i smešne karikature Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja u deset primeraka. Predlog rešenja pitanja Preševske doline nije obavezan, ali je poželjan i nosiće dodatne bodove – navodi se u konkursu.

Pored toga, kandidati će kreativnost moći da pokažu i kroz smišljanje slogana na temu Kosova.

– S obzirom na to da je slogan “Kosovo je Srbija!“ sada već pomalo deplasiran, kandidati mogu da predlože nove slogane koji će biti korišćeni na javnim manifestacijama, ali i u privatne svrhe, kad građani osete potrebu za tim – stoji u konkursu.

Tri najbolja rešenja koja budu odabrana obezbediće svojim autorima lepe nagrade, među kojima su i poseta Kosovu u društvu Marka Đurića i Aleksandra Vulina, koja uključuje i skandiranje “Aco, Srbine!” u Đurićev telefon, a glavna nagrada biće novčana i iznosiće 1244 evra.

Kandidati svoje predloge treba da dostave poštom i to na papiru i na kompakt disku, u dva primerka, a koliko je Vlada Srbije ozbiljno pristupila realizaciji ovog konkursa i ništa nije htela da prepusti slučaju govori i to što se od zainteresovanih kreativaca u jednoj tački traži i predlog rešenja “šta da radimo sa Ivanom Žigon“.

Nenad Milosavljević

 1. A da ovaj problem uvrste među zadatke maturskog testa iz matematike za osnovce? Garant bi tu bilo mnogo boljih rešenja od onog koje AV uspe da smisli (ako uspe?)…

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 2. СТАТУС: Остатку Србије дати аутономију у саставу Велике Албаније, уз промену имена у “Северна Србија”. За узврат, највиша зграда у Приштини промениће име у “Палата Србија”. “ЛИНИЈА ПАТРИОТСКОГ ВОЗА” И ГРАНИЦА: Прокоп-Лапово Варош, ту би могла да буде и граница, и онако Лапово има 3 железничке станице, зашто се бар једне не би одрекли ради евро-интеграција? СМЕШНА КАРИКАТУРА: Нема потребе, довољна је вучићева фотка са матуре (која је изгледа уклоњена са нета, ха ха). СЛОГАН: “Решили смо Косово, спасили се мука, нек се спреми Нови Пазар, а пре њега Бања Лука!” П.С. Награде се одричем у корист малог синише, малог неше из Београда или неке друге особе са посебним потребама.

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 3. Ivana Zigon & Zaharova Marija , bile bi dobar duet…?? Primeren,obelezavanju i priblizavanju datuma razgranicenja,dve tzv. drzave naslednice svih kretena bivse SFRJ…Bas danas,kada obelezavamo 11. VIII 1999.,kada su svi Srbi,izbegli,od pomracenja Sunca,nakon pobede nad NATO…!!!

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0
 4. Opet cuvena izreka bivseg Predsednika Srbije,Milana Milutinovica…Ke sera,sera…spasava Srbiju…!!??

  Komentariši Thumb up 0 Thumb down 0

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix