njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

09. aug. 2018

Vlada Srbije raspisala nagradni konkurs za rešenje kosovskog problema

BEOGRAD, 9. avgust 2018, (Njuz) – Vlada Republike Srbije raspisala je nagradni konkurs za najbolje rešenje kosovskog problema, koji će trajati od 10. avgusta do kraja septembra.

U konkursu koji je objavljen u više dnevnih listova navedeno je da rešenje treba da bude originalno, da nije do sada objavljivano i korišćeno, kao i da uz njega ide odgovarajući, prigodan slogan.

– Rešenje mora da sadrži predlog novog statusa Kosova i elaborat o njegovim odnosima sa Srbijom, mapu Srbije i Kosova sa jasno iscrtanim predlogom novih granica, predlog nove linije kojom će saobraćati patriotski voz sa natpisom „Kosovo je Srbija!“ i smešne karikature Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja u deset primeraka. Predlog rešenja pitanja Preševske doline nije obavezan, ali je poželjan i nosiće dodatne bodove – navodi se u konkursu.

Pored toga, kandidati će kreativnost moći da pokažu i kroz smišljanje slogana na temu Kosova.

– S obzirom na to da je slogan „Kosovo je Srbija!“ sada već pomalo deplasiran, kandidati mogu da predlože nove slogane koji će biti korišćeni na javnim manifestacijama, ali i u privatne svrhe, kad građani osete potrebu za tim – stoji u konkursu.

Tri najbolja rešenja koja budu odabrana obezbediće svojim autorima lepe nagrade, među kojima su i poseta Kosovu u društvu Marka Đurića i Aleksandra Vulina, koja uključuje i skandiranje “Aco, Srbine!” u Đurićev telefon, a glavna nagrada biće novčana i iznosiće 1244 evra.

Kandidati svoje predloge treba da dostave poštom i to na papiru i na kompakt disku, u dva primerka, a koliko je Vlada Srbije ozbiljno pristupila realizaciji ovog konkursa i ništa nije htela da prepusti slučaju govori i to što se od zainteresovanih kreativaca u jednoj tački traži i predlog rešenja „šta da radimo sa Ivanom Žigon“.

Nenad Milosavljević

 1. scoby kaže:

  A da ovaj problem uvrste među zadatke maturskog testa iz matematike za osnovce? Garant bi tu bilo mnogo boljih rešenja od onog koje AV uspe da smisli (ako uspe?)…

 2. Баш Рђа kaže:

  СТАТУС: Остатку Србије дати аутономију у саставу Велике Албаније, уз промену имена у “Северна Србија”. За узврат, највиша зграда у Приштини промениће име у “Палата Србија”. “ЛИНИЈА ПАТРИОТСКОГ ВОЗА” И ГРАНИЦА: Прокоп-Лапово Варош, ту би могла да буде и граница, и онако Лапово има 3 железничке станице, зашто се бар једне не би одрекли ради евро-интеграција? СМЕШНА КАРИКАТУРА: Нема потребе, довољна је вучићева фотка са матуре (која је изгледа уклоњена са нета, ха ха). СЛОГАН: “Решили смо Косово, спасили се мука, нек се спреми Нови Пазар, а пре њега Бања Лука!” П.С. Награде се одричем у корист малог синише, малог неше из Београда или неке друге особе са посебним потребама.

 3. voya montoya kaže:

  Ivana Zigon & Zaharova Marija , bile bi dobar duet…?? Primeren,obelezavanju i priblizavanju datuma razgranicenja,dve tzv. drzave naslednice svih kretena bivse SFRJ…Bas danas,kada obelezavamo 11. VIII 1999.,kada su svi Srbi,izbegli,od pomracenja Sunca,nakon pobede nad NATO…!!!

 4. voya montoya kaže:

  Opet cuvena izreka bivseg Predsednika Srbije,Milana Milutinovica…Ke sera,sera…spasava Srbiju…!!??

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *