njuz-autor

AUTOR: urednistvo

25. jan. 2013

Vlada Srbije: Siromaštvom protiv bele kuge

Vlada Srbije došla do zaključka da je prirodni priraštaj znatno veći u siromašnijim zemljama

BEOGRAD 25. januar 2013, (Njuz) – Komisija Vlade Srbije za proučavanje demografskih procesa došla je do zaključka da je siromaštvo najbolji način za borbu protiv bele kuge i predlaže hitne mere kojе će ove zaključke primeniti u praksi, saznaje Njuz.

Poređenjem demografskih podataka iz više zemlja sveta utvrđeno je da se u siromašnijim društvima rađa dosta više dece nego u Srbiji što nedvosmisleno pokazuje da je naš visok standard kriv za opadanje natalita, smatraju u ovoj komisiji.

– Detaljnom analizom smo utvrdili da je siromaštvo neophodan uslov za povećanje prirodnog priraštaja. Uporedili smo podatke sa drugim zemljama i utvrdili da je Uganda država u kojoj se broj stanovnika najviše povećava, a mnogo je siromašnija od Srbije. Za sve zemlje koje imaju visok natalitet zajednički su siromaštvo, razvijena korupcija, loše obrazovanje. Naša preporuka je da u narednom periodu što više smanjimo standard građana, što će neminovno dovesti do povećanja nataliteta – kaže Miloš Janković, predsednik komisije i dodaje da je velika sreća što nismo razvijeni kao neke evropske zemlje što bi dosta otežalo posao vladi.

Podaci sa poslednjeg popisa pokazali su da je stanje alarmantno što je Vladu nateralo da hitno reaguje. Uskoro se očekuje paket mera i zakona koji će dovesti do pada životnog standarda i zaustavljanja bele kuge. Kako Nuz saznaje, planira se i donošenje desetogodišnjeg plana siromašenja građana, a ukoliko natalit ne poraste dovoljno taj period bi bio produžen na još pet godina.

Bojan Savić

 1. Apca kaže:

  Влада Србије охрабрује грађане да смо већ постигли две трећине пута до високог наталитета: имамо развијену корупцију и лоше образовање.

 2. Shumsky kaže:

  vlada uporno poručuje građanstvu – JEBITE SE LJUDI, a narod ne šljivi savet ni za pišljiva boba.
  ..neeema nama boljitka dok ne dođu NAŠI!

  1. premijer iz senke kaže:

   … i NASI su NJIHOVI!

   1. Shumsky kaže:

    znam, ali mi je nekako lakše kad se slažem..

 3. Polovni Buntovnik kaže:

  Ova vlada je ponovo pokazala da nema svoju politiku i nastavila da kopira prethodnu vlast.
  http://www.blic.rs/Vesti/Politika/299239/Tadic-2012-godinu-proglasio-Godinom-beba

 4. DOVLA kaže:

  E sto je najgore- ovo je istina! :D

 5. ariela kaže:

  Sex je i izmislila sirotinja da bi mogla dzabe da j…rece neko svojevremeno…a ja se setih u prilog textu…

 6. Славко kaže:

  Влада Србије је на добром путу, али ако је стање алармантно, тако да Влада мора хитно да реагује, онда су предложене мере споре. Под хитно бисмо морали да заратимо са неким, тако бисмо за кратко време добили стотине хиљада избеглица. Све остало би само по себи дошло на своје место.

 7. Stanarević kaže:

  Jebite se, Srbi!

 8. Ja sam kaže:

  A sto Vlada ne oformi Agenciju profesionalnih jebaca, koji ce ici po kucama i primenjivati svoja znanja.
  Normalno, probni rad od 9 meseci bi se odrzao u prostorijama Skupstine i same Vlade. Pa, ako im se primi ova mera mogli bi da je nastave i po opstinskim organima.

 9. Александар Хејтер kaže:

  Mi smo savremena i moderna država, spremni smo da izdvojimo dnevnice za 5.000 policajaca koji će štititi gej paradu, ali nam ne pada na pamet da uložimo novac za povećanje nataliteta. Dosta je bilo izopačenih heteroseksualaca, vreme je da uz pomoć gejeva i abortusa sprečimo prenaseljenost zemlje Srbije.

 10. Tagore kaže:

  Ma kakvo siromaštvo i kakvi bakrači!?
  Bruto zarada je 2012. godine skočila na 65.165 dinara, dok je čista neto zarada po glavi zapeslenih stanovnika isplaćena u decembru 2012. iznosila već 46.923 dinara u Bačkoj Palanci, Čupriji, Stalaću, Lebanu, Leskovcu, Vranju i Pirotu.
  http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/364427/Prosecna-plata-u-decembru-46923-dinara

  Dajem ostavku Monaku i za burek begam u Preševo.

 11. Tagore kaže:

  Predsednik Skupštine opštine Toronta Rob Ford je prošle noći obećao građanima da će manje jesti i više njima dati, tako da je nakon destitucije ipak sačuvao svoje radno mesto:
  http://journalmetrocom.files.wordpress.com/2013/01/chy101077930_high1.jpg

  Njegov primer bi mogao i drugima da posluži…

 12. Tagore kaže:

  Jedna od novoudatih mršavih žirafa iz ZOO vrtića Toronta je rekla da će radije pokloniti tri ‘iljada CA$ za RAZVOD BRAKA.

 13. Smeki kaže:

  Znaci…nabavite svece, biće restrikcije struje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *