njuz-autor

AUTOR: urednistvo

30. jul. 2012

Vlada Srbije usvojila plan projekata koji će biti završeni pred naredne izbore

Planom jasno utvrđeno koji projekti treba da budu završeni 2016.

BEOGRAD, 30. jul 2012, (Njuz) – Nova Vlada Srbije usvojila je plan projekata koji će biti završeni ili barem započeti neposredno pred naredne izbore, saznaje Njuz.

Takođe, vlada je odlučila i da formira komisiju koja će utvrditi šta od projekata prethodne vlade može biti prilagođeno i uvršteno u ovaj plan.

– Koridor 11, odnosno autoput od Beograda do Čačka mora biti završen tačno za tri godine i deset meseci kako bi mogao biti otvoren u sledećoj predizbornoj kampanji. Takođe i Koridor 10 u delu koji se tiče autoputa mora biti završen, ali i barem jedna deonica železničkog saobraćaju mora da omogući brzinu vozova veću od 100 kilometara na sat – stoji u usvojenom planu u koji je Njuz imao uvid.

Plan predviđa i da što pre počnu razgovori sa kineskim partnerima oko toga da li most Zemun – Borča preko Dunava mora da bude završen krajem 2013. godine.

– Srpska strana predložiće da se zavšetak radova na mostu odloži za 2016, ili da on bude otvoren barem sredinom 2015. godine. Pregovore će voditi Komisija za procenu iskorišćavanja projekata prethodne vlade – predviđeno je planom.

Zadatak ove Komisije je i da u narednih šest meseci proveri i prikupi podatke kakvo je stanje na lokalu i u kojim mestima je potrebno nešto hitno uraditi, a u kojima je moguće da se to odloži do pred naredne izbore.

Bane Grković

 1. zoin mihailo kaže:

  Vlada je napravila plan za Koridor 12 koji će biti se koristiti za bežanje u slučaju da vlada padne pre završetka mandata.

 2. zoin mihailo kaže:

  Upravo smo saznali da se Koridor 12 neće graditi jer još nije pronađena ličnost koja će ga voditi. Mole se građevinske mašine da se pomere metar unazad.

 3. e... kaže:

  tako se to radi u celoj srbiji otvori se projekat nesto urbanisticko neko asfaltiranje i onda se placaju dnevnice svaki dan firmi u kojoj radi brat od nekog budze pare se dele 3 godine iz drzavne kase a pred izbore se hvale sta su sve napravili

 4. landarina kaže:

  @e…: eeeeeeeeeee, nisu u Srbiji samo to projekti…. kako ne znaš be, pa projekti su i kad Jelena Karleuša ili neka druga pevaljka odluči da zaarlauče ispod šatre i to zove projekat ili novi album.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *