njuz-autor

AUTOR: urednistvo

16. dec. 2013

Vlada Srbije uvodi test iz pasijansa na konkursu za zaposlenje u državnoj administraciji

...

BEOGRAD, 16. decembar 2013, (Njuz) – Test iz pasijansa, odnosno “Solitaire” igre sa kartama, postaće obavezni deo konkursa za zapošljavanje u državnoj administraciji, javljaju izvori iz Vlade Srbije.

Nakon što su neki ministri u Vladi predložili potpuno zamrzavanje zapošljavanja u državnoj administraciji, pojedine stranke vladajuće koalicije su se pobunile, jer nisu stigle da zaposle baš svu rodbinu.

Nakon konsultacija u Vladi Srbije došlo je do kompromisa, tako da će se uvođenjem testa iz pasijansa podići kriterijumi prilikom zapošljavanja u državnoj upravi i na taj način smanjiti zapošljavanje u državnoj administraciji.

Kako Njuz saznaje, ministar rada i zapošljavanja Jovan Krkobabić, uspeo je da ubedi ministra privrede Sašu Radulovića da se prilikom konkursa za zaposlenje u državnoj administraciji doda i elektronsko testiranje igranja pasijansa. Kako je ministar rada precizirao, veština igranja pasijana na kompjuteru je možda i najobuhvatniji test za jednog kandidata koji želi da živi od para poreskih obveznika do kraja svog radnog veka.

-Tim testom vi testirate kandidata na mnogo veština. Od kompjuterskih, preko logičkih, do poznavanja engleskog jezika. Takođe, neće se ceniti samo brzina otvaranja karata i ono kad krenu da padaju po monitoru, već i stil i odnos kandidata prema samom pasijansu – saopštio je ministar rada i zapošljavanja Jovan Krkobabić nakon sednice Vlade Srbije.

Pravilnikom o testiranju kandidata za zaposlenje u državnoj administraciji takođe će biti regulisano da i oni koji nameste da otvaraju samo po jednu kartu, umesto svaku treću, će moći samo da se zaposle na opštinskom nivou, dok oni koji uspeju da otvore na težem nivou, mogu da apliciraju i za poslove u ministarstvima.

Iz kabineta ministra rada i zapošljavanja Njuz takođe saznaje da je i sam Jovan Krkobabić pasionirani igrač pasijansa.

Vanja Gatić

  1. obavezno kaže:

   isti autor, potpisan
   vanjagator = Vanja Gatić

 1. gradjanin kaže:

  Pored ovog testa, važno je takođe da kandidati imaju kupljenu diplomu od nekog fakulteta i da su zavedeni u MUP-u kao osobe sa kriminalnom prošlošću.

 2. Ja sam kaže:

  Najkvalitetniji kandidati ce zavrsni ,,razgovor’ imati u skupstinskoj sali gde ce odigrati duel sa nasumice izabranim poslanikom, pa ako pobede mogu racunati na ambasadorska mesta.
  Ja se necu kandidovati. Sasvim sam zadovoljan radom u komunalnom preduzecu na mestu fliper menadzera.

 3. m.a kaže:

  Kako saznajemo, gospodin Stros Kan je odigrao važnu ulogu u donošenju ove odluke, iako se na mestu savetnika nalazi tek nepunih mesec dana, rezultati njegovog rada se već vide

 4. aleksandar kaže:

  hmmm…. dali je kompujter ukljucen za test ili kandidat mora i taj test da prodje?

  1. himalajac kaže:

   daj bre, pa nije test za MUP, ipak su to visokoobrazovani kadrovi renomiranih stranaka i porodica, tzv srbska gospoda, znaju oni…

   1. aleksandar kaže:

    znaju oni k$%^&c moj, gasi to sranje ! ! !

 5. himalajac kaže:

  kakva glupost!
  pa YAMB je sto puta efikasniji, jer mozak non-stop mora da radi, mnozeci i sabirajuci brojeve, plus se vezba i rukopis…
  jos ako dodam da su monitori stetni za oci, a poslednje generacije su pravljene od siromasnog uranijuma, ne preostaje Krkobabicu nista drugo nego da sluzbenicima u drzavnoj administraciji uvede benificirani radni staz, puta 6, sa maksimalnih 2 ipo radna sata dnevno!

 6. ariela kaže:

  Ma bolje da uvezbamo “minsko polje”…trebace ako se dobije otkaz….hehe…

 7. celtic kaže:

  Umjesto pasijansa, test da bude gaženje maloljetnih pješaka. Ne može svako da ima džip i bude funkcioner!!!!

 8. čestitke kaže:

  eto meni posla brzo

 9. u se i u svoje kljuse kaže:

  Ali i rucno da umeju da slazu, za slucaj da nestane struje!

  1. aleksandar kaže:

   …naravno, jer drzava mora da funkcionise ! !

 10. javni sektor kaže:

  Ali džaba im test kada se on ne primenjuje na izabrana, postavljena i imenovana lica o kojima je njuz net pisao da umiru posle trideset godina nerada, a takvi ne znaju ni računar da upale, a najveće plate imaju i mogu da se neograničeno umnožavaju – za njih propisi ne važe.
  A izmenjeni zakon o budžetskom sistemu “seče glave” onim nesrećnicima koji su na jedvite jade dobili posao na određeno vreme i bore se da se radom dokažu, ili one koji su dobili posao u svojstvu pripravnika i sa fakultetskom diplomom i visokim prosekom rade za 20000din. u javnim preduzećima i državnim organima – a verovali ili ne, takvih slučajeva ima dosta.
  Ozbiljnost na stranu, svaka čast njuzovci!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *