Vlade Kanade, Australije i Novog Zelanda poručile đacima da posebnu pažnju obrate na prirodne nauke
njuz-autor

AUTOR: Marko Drazic

01. sep. 2016

Vlade Kanade, Australije i Novog Zelanda poželele srpskim prvacima srećan polazak u školu

OTAVA/KANBERA/VELINGTON, 1. septembar 2016, (Njuz) – Vlade Kanade, Australije i Novog Zelanda poželele su danas svim prvacima u Srbiju srećan polazak u školu, a svim ostalim đacima uspešan početak nove školske godine.

U zajedničkom saopštenju vlade ovih država poručuju deci u Srbiji da budu istrajni u svom obrazovanju i da tokom čitavog školovanja treba znaju da vlade ovih zemalja misle na njih.

– Koliko god vam narednih godina delovalo da vaše obrazovanje nema nikakvog smisla i da vas niko nikada neće nagraditi za stvari koje učite u školi, budite sigurni da uvek postoji nada i da je nekada tako malo potrebno da se snovi ostvare. Samo pasoš, aplikacija za iseljeničku vizu i hemijska koja radi – navodi se u saopštenju ovih država.

Srpskim đacima je poručeno da marljivo uče, ali da ipak obrate posebnu pažnju na neke predmete.

– Svi predmeti su podjednako važni, ali su, da se ne lažemo, prirodne nauke ipak važnije od društvenih, pa poručujemo srpskim đacima da posebnu pažnju obrate na matematiku, a kasnije i fiziku, hemiju, informatiku ili biologiju. Ako neko ima želju i talenat za društvene nauke, neka svu energiju usmeri na učenje engleskog jezika – stoji o ovom saopštenju, gde se dodaje da srpski jezik, istoriju, muzičko i likovno deca slobodno mogu da uče samo za neophodnu dvojku.

Novi ministar prosvete Mladen Šarčević zahvalio se ovim državama na pažnji i brizi koju su pokazali za srpske đake i napomenuo da je ovo samo još jedan dokaz da je Srbija ponovo postala važan igrač i da se nalazi na dobrom putu.

Marko Dražić

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Vlade ovih zemalja su htele i deci da obezbede udžbenike, ali im je srpski ministar ibjasnio da je to biznis i da se ne mešaju u unutrašnje stvari Srbije!

  1. peric kaže:

   Mogu odma da ih teraju ako unapred kupe sve udzbenike za celo skolovanje. Moze da se naruci preko proverenih dobavljaca.

 2. scoby kaže:

  Ma urnisace to Sarac na vreme (sad ce roditelji umesto nastavnika ocenjivati svoju decu). Posle srednje skole, deca ce jedva znati da citaju, a onda ce ih preuzeti Sega Mega Mica Nezbit, i nauciti za koga da glasaju, i da nigde ne moraju da idu. Bicemo rezervoar glupave, slabo placene radne snage, tacno po ukusu Vladajuceg Vodje.

 3. Ja sam kaže:

  Skola bez djaka ko Njuz bez komentara.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *