njuz-autor

AUTOR: urednistvo

26. jul. 2010

Vladina agencija – "Galupova lista najsrećnijih nacija zasnovana na nenaučnim metodama istraživanja"

  

 
BEOGRAD, 16.07.2010 (Njuz) – Agencija za odnose sa agencijama za istraživanje javnog mnjenja (AZOSAZIJM) pri Ministarstvu za osnivanje agencija Srbije izjavilo je da je Galupova lista po kojoj je Srbija na 91. mestu na listi najsrećnijih zemalja na svetu radila na nenaučnom principu i samim tim ne priznaje njene rezultate.

Izvor unutar agencije nam je otkrio izvor nezadovoljstva. “Kojim metodom se utvrđuje sreća? Evo na primer, Brazil su stavili na 14.mesto. Pa, naravno kad su otišli u Amazon i intervjuisali indijance. Ljudi žive u prirodi, slobodni u ljubavi, bez stresa i ekonomske krize. Šta će da kažu nego da su srećni kad i ne znaju za bolje. Da su došli evo u naš komšiluk na Dedinje i Sanjak i intervjuisali nas, došli bi do istih rezultata kao sa indijancima. I mi bismo bili 12. na svetu kao Brazil. I na kraju, dosta nam je vas novinara koji sve gledate negativno. Poluprazna čaša. Na listi FIFA-e smo 13. To niko ne pominje. Mi smo uvek bili poznati kao evropski Brazilci. Od danas su stanovnici Brazila, po Galupu, amazonski Dedinjci.”

Na pitanje kako objašnjavaju to da su ispred nas i Hrvati i Crnogorci, izvor iz AZOSAZIJM-a je samo odmahnuo rukom i rekao “To pitajte njih. Ako mene pitate. mi smo za njih indijanci.”

Nema komentara za ovu vest.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *