njuz-autor

AUTOR: urednistvo

02. dec. 2010

Vlasnica Sunca poklonila zvezdu u humanitarne svrhe

Skuplja dara nego mera

MADRID, 2. decembar 2010, (Njuz) – Španjolka Anheles Duran koja je pre oko nedelju dana postala zvanični vlasnik Sunca, danas je objavila da je odlučila da pokoni Sunce u humanitarne svrhe nakon što je na njenu adresu stigao poreski obračun za zemljište od 610 milijardi km2, koliko iznosi površina zvezde u centru našeg planetarnog sistema.

Domišljata Španjolka je razvila detaljan plan o ubiranju prihoda od svog vlasništva ali je potpuno smetnula sa uma da će porez na ovo ogromno zemljište biti astronomski.

– Da budem iskrena, nisam razmišljala o tome. Toliko sam bila oduševljena svojim planom da mi plaćanja poreza nije bilo ni na kraj pameti. Uvidela sam da jedan ovakav poduhvat nije moguće ostvariti bez nekoliko triliona evra inicijalne investicije i odlučila sam da Sunce poklonim u humanitarne svrhe – kaže četrdesetdevetogodišnja Španjolka.

Osim problema sa porezom, vlasnica Sunca se susrela i sa drugim problemima kao što su tužbe ljudi koji imaju rak kože ili koji su na letovanjima dobili opekotine od Sunca, a oglasile su se i grupe sa zaštitu životne sredine koje kažu da spremaju tužbu zbog globalnog zagrevanja.

– U avgustu ove godine sam bio na letovanju u Turskoj i već posle dva dana sam dobio opekotine od Sunca koje su mi potpuno uništile godišnji odmor. Već sam se pomirio sa tim da su to bile bačene pare, ali kada sam čuo ovu vest odlučio sam da podnesem tužbu kako bih povratio svoj novac. A sledeće godine ću na letovanje na Grenland ili u Norvešku – rekao nam je Vasil Dimitrov iz Bugarske, koji je samo jedan od mnogih koji će pravdu potražiti na sudu.

Dušan Miljković

  1. tole kaže:

    njesra fejk vest na svakako glupu vest…a da pišete malo više o deđavanjima u Srbiji? tema ima u izobilju, samo pogledajte dnevnik…

  2. Viktor kaže:

    Da, stvarno, samo pisete o vestima iz sveta, do sada nije bila skoro ni jedna vest iz Srbije.

  3. ZR kaže:

    ma dobar je tekst svakako… skoro pa idealan za “proljepsat dan” citateljima

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *