nazad na vrh

Vlasnik kafane priznao da nema domaću dunju

Vlasnik se pita gde bi mogao da nabavi toliko dunje

ZEMUN, 10. maj 2016, (Njuz) – Tomislav Krneta, vlasnik zemunske kafane “Kod čiča Tome“, izjavio je za Njuz da je dunja koja se služi u njegovom lokalu kupovna i da u ponudi nema, niti je ikada imao, domaću rakiju od dunje.

On je dodao da konobari svakom gostu koji želi da pije rakiju nabroje sve vrste koje imaju i da za dunju uvek naglase da ne samo da nije domaća, već i da nije dobra.

– U kafani imam domaću šljivu, domaću krušku, domaću lozu, ali dunju nemam. Nije ni realno da je imam u ponudi. Pa da li vi znate koliko je dunje potrebno za litar rakije? I koliko dunja košta? Gde uopšte da nabavim toliko domaće dunje za sve goste koje bi želeli da je piju – zapitao se Tomislav.

-Zbog toga svakom gostu uvek lepo naglasimo da dunja nije domaća, da posle ne priča kako smo ga slagali, kako smo svi isti, kako je rakija čista hemija i kako nema nikakve veze sa dunjom. Svakome ko želi da pije tu rakiju objasnimo da je kupovna, kažemo da nije baš dobra i onda smo mirni, a i gost zna na čemu je i svima je dobro – objasnio je vlasnik kafane.

Tomislav kaže da se ugostiteljstvom bavi dugo i da je oduvek bio iskren prema mušterijama.

-I kada sam držao kiosk sa roštiljom imao sam vidno istaknut natpis da moj roštilj nije leskovački i da nije najbolji u gradu – rekao je on.

 1. Ali su zato na pijaci sva jaja domaca, a kao dokaz pokazuju kokosiji izmet kojima su premazana.
  Strane koke, valjda, ne kake.
  P.S.
  U mom kraju svaki domacin ima domacu dunjovacu, a na celoj opstini nema ni jedne dunje, sem Dunje sluzbenice poste-nju su mnogi konzumirali.

 2. Pošteno priznao !?! – Pa šta on misli u kojoj zemlji živi?

 3. Мислим да знам чији објекат ће да посете ускоро маскирани осветници из Савамале, велики вођа не трпи овако заостале ликове који руше етику протестантског неолибералног капитализма где је реклама све а искреност према потрошачком стаду спада у бласфемију.

 4. У мом крају дуња за ракију је ил’ ситна ил’ у коцке, рифуза у џаковима, стиже шлепером право са дуњика где је убрана…Дуњици костић…Мирис дуње најбоље је ” ‘ватала ” у влашице дрога Порторож раније, не знам данас, можда Лили или каква пољопривредна апотека – филоксера из Смедерева, шап из Шапца, црвени ветар из Ваљева, Метанол очна сочива и сочива за сточну прехрану….не, не бих
  умео да кажем…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix