Vlasnik se pita gde bi mogao da nabavi toliko dunje
njuz-autor

AUTOR: Soko Sokolovic

10. maj. 2016

Vlasnik kafane priznao da nema domaću dunju

ZEMUN, 10. maj 2016, (Njuz) – Tomislav Krneta, vlasnik zemunske kafane „Kod čiča Tome“, izjavio je za Njuz da je dunja koja se služi u njegovom lokalu kupovna i da u ponudi nema, niti je ikada imao, domaću rakiju od dunje.

On je dodao da konobari svakom gostu koji želi da pije rakiju nabroje sve vrste koje imaju i da za dunju uvek naglase da ne samo da nije domaća, već i da nije dobra.

– U kafani imam domaću šljivu, domaću krušku, domaću lozu, ali dunju nemam. Nije ni realno da je imam u ponudi. Pa da li vi znate koliko je dunje potrebno za litar rakije? I koliko dunja košta? Gde uopšte da nabavim toliko domaće dunje za sve goste koje bi želeli da je piju – zapitao se Tomislav.

-Zbog toga svakom gostu uvek lepo naglasimo da dunja nije domaća, da posle ne priča kako smo ga slagali, kako smo svi isti, kako je rakija čista hemija i kako nema nikakve veze sa dunjom. Svakome ko želi da pije tu rakiju objasnimo da je kupovna, kažemo da nije baš dobra i onda smo mirni, a i gost zna na čemu je i svima je dobro – objasnio je vlasnik kafane.

Tomislav kaže da se ugostiteljstvom bavi dugo i da je oduvek bio iskren prema mušterijama.

-I kada sam držao kiosk sa roštiljom imao sam vidno istaknut natpis da moj roštilj nije leskovački i da nije najbolji u gradu – rekao je on.

 1. Ja sam kaže:

  Ali su zato na pijaci sva jaja domaca, a kao dokaz pokazuju kokosiji izmet kojima su premazana.
  Strane koke, valjda, ne kake.
  P.S.
  U mom kraju svaki domacin ima domacu dunjovacu, a na celoj opstini nema ni jedne dunje, sem Dunje sluzbenice poste-nju su mnogi konzumirali.

 2. milan (nisam odavde) kaže:

  Pošteno priznao !?! – Pa šta on misli u kojoj zemlji živi?

 3. Александар Хејтер kaže:

  Мислим да знам чији објекат ће да посете ускоро маскирани осветници из Савамале, велики вођа не трпи овако заостале ликове који руше етику протестантског неолибералног капитализма где је реклама све а искреност према потрошачком стаду спада у бласфемију.

 4. Рубљов kaže:

  У мом крају дуња за ракију је ил’ ситна ил’ у коцке, рифуза у џаковима, стиже шлепером право са дуњика где је убрана…Дуњици костић…Мирис дуње најбоље је ” ‘ватала ” у влашице дрога Порторож раније, не знам данас, можда Лили или каква пољопривредна апотека – филоксера из Смедерева, шап из Шапца, црвени ветар из Ваљева, Метанол очна сочива и сочива за сточну прехрану….не, не бих
  умео да кажем…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *