nazad na vrh

Vlast dozvolila građanima da protestuju od kuće

BEOGRAD, 3. jul 2020, (Njuz) – Na preporuku struke, a u sklopu novih mera u borbi protiv širenja zarazne bolesti COVID-19, gostujući na RTS, predsednik Vučić predstavio je građanima način na koji smeju da protestuju.

– Ja sam bio za potpunu zabranu svakog vida protesta, ali struka me je ubeđivala da je dovoljno da dozvolimo narodu da u svojim domovima iskaže svoje nezadovoljstvo, po neku psovku. Ukoliko vidimo da se situacija pogoršava, i građani počnu da se zaražavaju unutar jednog domaćinstva, verujte mi Olivera, ja ću sam potpisati uredbu kojom se zabranjuje svaki vid iskazivanja nezadovoljstva.

Vučić je objasnio da je prilikom kućnih protesta obavezno nošenje maske, i držanje socijalne distance od ostalih ukućana. Prilikom uzvika ili zvižduka, a pogotovu ako se neko zagrcne u sred psovke, dolazi do većeg izbacivanja tzv. Fligeovih kapljica koje se kreću brzinom i do 300 metara u sekundi.

– Svako ima pravo da iskaže svoje nezadovoljstvo, ali to ne sme da ugrozi nikog. Ni prvog komšiju, ni članove vlade, a pogotovu ne naše najstarije sugrađane, naše bake i deke – dodao je Vučić

Predsednik je iskoristio priliku da pozove studente da poštuju donete mere, i da proteste protiv zatvaranja studentskih domova nastave odgovorno, u svojim kućama van Beograda.

Uroš Bogdanović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Ahahah ahahahahah ahahahahah ahahahah
    Koja bolesna vlast ahahahahah

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix