nazad na vrh

Vođa navijača pušten da se brani sa tribine

Ne postoji bojazan da bi optuženi na tribinama mogao da utiče na svedoke

BEOGRAD, 12. maj 2018, (Njuz) – Veljko Vuković, poznatiji kao Beli, jedan od viđenijih navijačkih vođa, pušten je juče iz pritvora i, u daljem toku postupka, braniće se sa tribine. On je optužen za nasilničko ponašanje, nedozvoljeno posedovanje oružja, prodaju narkotika i izazivanje nereda na stadionima.

– Sud je cenio sve prikupljene dokaze i zaključio da je dalji boravak u pritvoru nepotreban i neosnovan – kažu u beogradskom Osnovnom sudu. – Ne postoji bojazan da bi optuženi na tribinama mogao da utiče na svedoke ili ponovi krivična dela koja mu se stavljaju na teret, a imamo i njegovo čvrsto obećanje da neće pokušati bekstvo. Takođe, daljim boravkom u pritvoru Vukoviću bi bilo onemogućeno da nesmetano radi kao vođa navijača što može ugroziti njegovu egzistenciju – objašnjavaju sudije koje su donele ovakvu odluku.

Tužilaštvo sada ima rok od petnaest dana da se žali na ovu presudu, a odluka o eventualnoj žalbi biće doneta narednih dana.

– Nadležni tužilac ima pravo žalbe i videćemo kako će se proces dalje odvijati. Sud i nadležni organi će pažljivo pratiti ponašanje optuženog na tribinama i vratiti ga u pritvor ukoliko se ispostavi da on nije previše opasan – umiruju sudije javnost.

Bojan Savić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. A sada,svako na svoj radni zadatak…!!! Tako je sve i pocelo u nevinom Beogradu,skraja osamdestih.Ali,tada su navijaci radili,u Rakovici,a hepeninge pravili ispred Skupstine,po potrebi vladajucih struktura…

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix