Ne postoji bojazan da bi optuženi na tribinama mogao da utiče na svedoke
njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

12. maj. 2018

Vođa navijača pušten da se brani sa tribine

BEOGRAD, 12. maj 2018, (Njuz) – Veljko Vuković, poznatiji kao Beli, jedan od viđenijih navijačkih vođa, pušten je juče iz pritvora i, u daljem toku postupka, braniće se sa tribine. On je optužen za nasilničko ponašanje, nedozvoljeno posedovanje oružja, prodaju narkotika i izazivanje nereda na stadionima.

– Sud je cenio sve prikupljene dokaze i zaključio da je dalji boravak u pritvoru nepotreban i neosnovan – kažu u beogradskom Osnovnom sudu. – Ne postoji bojazan da bi optuženi na tribinama mogao da utiče na svedoke ili ponovi krivična dela koja mu se stavljaju na teret, a imamo i njegovo čvrsto obećanje da neće pokušati bekstvo. Takođe, daljim boravkom u pritvoru Vukoviću bi bilo onemogućeno da nesmetano radi kao vođa navijača što može ugroziti njegovu egzistenciju – objašnjavaju sudije koje su donele ovakvu odluku.

Tužilaštvo sada ima rok od petnaest dana da se žali na ovu presudu, a odluka o eventualnoj žalbi biće doneta narednih dana.

– Nadležni tužilac ima pravo žalbe i videćemo kako će se proces dalje odvijati. Sud i nadležni organi će pažljivo pratiti ponašanje optuženog na tribinama i vratiti ga u pritvor ukoliko se ispostavi da on nije previše opasan – umiruju sudije javnost.

Bojan Savić

  1. voya montoya kaže:

    A sada,svako na svoj radni zadatak…!!! Tako je sve i pocelo u nevinom Beogradu,skraja osamdestih.Ali,tada su navijaci radili,u Rakovici,a hepeninge pravili ispred Skupstine,po potrebi vladajucih struktura…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *