njuz-autor

AUTOR: urednistvo

08. nov. 2019

Vođe navijača traže beneficiran radni staž

SRBIJA, 8.novembar 2019, (Njuz) – Teški uslovi rada i svakodnevni rizici sa kojim se susreću tokom obavljanja poslova primorali su navijačke vođe da sednu za isti sto, pronađu zajednički jezik i, od države, zatraže beneficiran radni staž.

– Država definitivno mora nešto da promeni u odnosu prema navijačima i nama, njihovim vođama – jasan je Milan Jović Pajser, jedan od vođa Zvezdinih Delija. – Uslovi u kojima radimo su prosto nepodnošljivi. Na stadionu nas ubija promaja, na ulici konkurencija, naporan noćni rad po klubovima i splavovima ostavlja posledice, a naš status godinama ostaje nedefinisan. Ako malo pažljivije pogledate, videćete da je gotovo nemoguće pronaći vođu navijača koji je dočekao penziju – rezignirano ističe on. – Zbog svega ovoga, sastali smo danas i zajednički usvojili predloge sa kojima ćemo izaći pred vladu. Bolja koordinacija sa nadležnim i, pre svega, beneficiran radni staž su neki od osnovnih zahetva koje imamo – dodaje Pajser.

Navijači poručuju da će istrajati u svojim zahtevima i da će pribeći radikalnijim merama ako im vlada ne izađe u susret.

– Došli smo do granice posle koje nema nazad. Spremni smo da razgovaramo sa nadležnima, ali i da preduzmemo ekstremnije mere ukoliko se oni ogluše o naše zahteve. Ako vlada bude ignorisla naše probleme, prestaćemo da poslujemo sa državom, obezbeđujemo stranačke mitinge i izazivamo incidente na opozicionim okupljanjima. Ovaj posao je težak, prljav, nesiguran i najmanje što država može da učini je da nam obezbedi beneficije pri odlasku u penziju – jasno je poručio Radiša Jnković Bajonet, jedan od lidera Partizanovih Grobara

  1. voya montoya kaže:

    I posle kazu, da je nezaposlenost na minimumu…??!! Boracki dodatak , nisu trazili,poput ovih regularno zajebanih od strane zakonodavaca…??

  2. Bumberin kaže:

    Kakvo mucenje se prikazuje na tim dogadjajima, mislim da im je inicijativa opravdana.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *