njuz-autor

AUTOR: Jasmina Gavrilov

22. aug. 2013

Vodostaj urina na Adi Ciganliji na optimalnom nivou

Nivo urina na Adi je u granicama na koje su građani već navikli

BEOGRAD, 22. avgust 2013, (Njuz) – Nivo urina na popularnom beogradskom kupalištu Ada Ciganlija na optimalnom je nivou, izjavio je za Njuz Milan Antonić, v.d. direktora u Sektoru za higijenu vode ovog kupališta.

Kako Antonić navodi, razloga za paniku nema, jer je nivo urina „tačno u granicama na koje smo i inače navikli“.

– Prethodnih dana u medijima su se pojavile spekulacije da je vodostaj urina u opadanju. Međutim, naši laboratorijski nalazi pokazuju da je nivo urina onakav kakav smo i navikli da bude. Kupalište Ada ciganlija preuzima sve potrebne mere kako bi svim kupačima tokom celog leta obezbedila isti standard– ističe Antonić.

On dodaje da o nivou urina mogu da posvedoče i sami plivači, kajakaši ili oni koji se bave vodenim sportovima. Navodi da kupalište nije dobilo nijednu pritužbu, pa pretpostvalja da „kupači po subjektivnom osećaju primećuju da je nivo urina isti kao i prethodnih meseci“.

Iz ovog kupališta poručuju da je ovo bila jedna od stabilnijih sezona, sudeći bar po vodostaju urina.

– Iako je broj posetilaca na Adi varirao, sa zadovoljstvom konstatujemo da je nivo urina svakog meseca bio gotovo isti, zadovoljavajuće visok. Posetioci su od nas navikli na određeni nivo i mi sve činimo da im to i obezbedimo – poručuju sa Ade.

Vodostaj urina na Adi još tri, četiri meseca neće beležiti osetniji pad, pa će i oni koji odluče da se kupaju u septembru uživati u svim blagodetima beogradskog mora.

Jasmina Gavrilov

 1. aleksandar kaže:

  a sad bez zezanja, zivim u budimpesti, i pitam ja ovu moju aktuelnu madjaricu, gde se u pesti nalazi kupaliste na dunavu, prvo malo sah mat izraz lica, a onda “alex, there is no beach on the danube in budapest, no normal person would jump into that water”

  ….moguce da se dunav procisti do beograda pa onda vec jeste za kupanje…

  1. hogar kaže:

   ..druze..ada ciganlija je na savi

   1. Miloje kaže:

    Jbg..znači-i dalje nas slovenci zapišavaju?

   2. aleksandar kaže:

    ada ciganlija je na dunavu, jer tako sam u mogucnosti

  2. Ivica Dacic kaže:

   znaci sava…. znaci strand….

  3. tamo neki drmr kaže:

   Urin i bakterije se razlože za najviše par dana u Adi. A daleko od toga da je Ada mrtva, to je ekosistem. Lično godinama plivam na Adi, svako leto, a trenirao sam plivanje i na Tašu više od 10 godina aktivno i rekreativno još bar toliko i za to vreme na Adi nisam nikada dobio ni jednu kožnu bolest, dok sam na bazenu dobijao redovno gljivice i bradavice. Koncentracija bakterije Escherichia coli
   najveća je na crnogorskom primorju. ;)

 2. Marko kaže:

  Voda na Adi je odličnog kvaliteta!
  Prošetajte malo, nađite mesto i plivajte!

  Bazeni su puni mokraće jer štede na hemikalijama, Sava je otrovna,
  jedino Ada (koja se napaja Makiškom izvorskom vodom i nema veze sa rekom)
  jeste čista i nivoa kvaliteta vode za piće.

 3. Dejan kaže:

  Ali ipak… Egipat je Egipat!

  1. aleksandar kaže:

   to svakako, ali sada tamo treba imati srece da se izgori samo od sunca

   1. Facko Acković kaže:

    1. mesto: Ada
    2. mesto: Hurgada
    3. mesto: predgradja Damaska

    1. Sale kaže:

     Van konkurencije: Mogadis nocu

 4. Stanko kaže:

  Bitan je slanitet zato i Adu nazivamo Beogradsko More. Nije to slučajno. Samo po količinama urina još od “70 – tih godina mislim da bismo komotno mogli i da Adu zovemo i “Beogradsko mrtvo more”

 5. himalajac kaže:

  eto shanse za ekonomiju!
  cuo sam da ove space shuttle misije koje borave po nekoliko meseci u svemiru preradjuju urin i koriste za pice… mozda bi kupiji jeftino od nas (organska, sa Ade), po povoljnoj ceni …

  1. mladjan dinkic kaže:

   Sama voda sa Ade je izuzetna izvozna sansa Srbije, jer moze da se koristi kao raketno gorivo! Cak, prema nekim proracunima, ima indicija da bi svaki gradjanin od toga mogao da dobije 600 evara godisnje!

 6. Ja ja ja kaže:

  Skoro kao i kisela gazirana, kad se ljudi isprduckaju :)

 7. Gavrilovic Veljko kaže:

  Samo se pitam da li se iko od vas pametnjakovica seti da meri i pise o nivou svega i svacega u Paraliji,Pefkohoriju,Olimpik bicu i ostalim bljuvotinama od izletista gde se svi vi cistunci godinama ludo provodite??? Pozdrav svim ljudima koji vole i cene ovu nasu prelepu zemlju i nas prelepi Beograd

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *