njuz-autor

AUTOR: urednistvo

21. feb. 2012

Vojska traži kupca za 60.000 starih Eurokrem tabli

Iako je odavno istekao rok trajanja, namirnice i dalje imaju upotrebnu vrednost / FOTO: Blic

BEOGRAD, 21. februar 2012, (Njuz) – Vojska Srbije objavila je danas da na lageru rashodovanih vojnih sredstava koja više ničemu ne služe ima 60.000 komada Eurokrem tabli koje želi da proda.

Pored poznatog slatkiša, vojska traži kupca i za i 45.000 konzervi jetrenih pašteta, 16.000 konzervi svinjskog paprikaša, 3.000 konzervi mesnog nareska, 2.667 kilograma gotovih jela, 1.400 kilograma pšeničnog brašna, 400 kilograma pirinča, 1.635 kilograma surogata kafe, 1.730 kilograma konzervi graška,85.000 kilograma pasulja u zrnu i 1.996 kilograma mešane marmelade.

Kako navode u ministarstvu odbrane u pitanju su rezerve hrane koje je čuvala svojevremeno mnogobrojnija Vojska SCG, u količinama većim od uobičajenih, „a zbog potreba za održavanjem visokog nivoa borbene gotovosti ratnog sastava“.

Zalihe nisu mogle biti blagovremeno utrošene i zbog promena u državi, smanjenja mirnodopskog sastava Vojske, skraćenja vojnog roka, predaje obezbeđenja državne granice MUP-u, povećanog interesovanja za civilno služenje vojnog roka i ukidanja redovnog služenja vojnog roka. U saopštenju se ističe i da to što je rok trajanja ovih namirnica istekao ne znači da one i dalje nemaju upotrebnu vrednost.

– Nema mnogo filozofije oko toga šta smo rešili da prodamo – kaže Svetolik Mihajlović iz Ministarstva odbrane – U magacin, pa na doboš ide sve čemu je istekao rok upotrebe ili je štetno po ljude i životnu sredinu. Srećom po nas svaka roba ima svoga kupca. Mnogi trgovinski lanci i restorani su se raspitivali za cenu i uslove otkupa ovih namirnica a najveće interesovanje, očekivano, vlada za Eurokrem tablama. Kako stvari stoje potražnja je tolika da nećemo moći svima da izađemo u susret. Posedujemo veoma retke primerke Eurokrem tabli, stare i po 25 godina koje su jako zanimljive kolekcionarima – ističe Mihajlović.

– Od zarade koju ostvarimo vojska će kupiti novu opremu koju će kroz par godina opet rashodovati i prodavati – navodi Svetolik Mihajlović – Iako bi do sredstava, zbog velikog broja potencijalnih kupaca, najlakše došli prodajom rashodovanog oružja za sada ga nećemo prodavati, jer znate, nikad ne zna kada će nam ponovo zatrebati.

Soko Sokolović

Inspiracija: Vojska traži kupca za 60.000 starih pušaka

 1. landarina kaže:

  e Sokole, legendo :)

  sećam se kad mi je brat bio u vojsci, pričao mi je da su ih vakcinisali protiv svega živoga, između ostalog i da bi mogli da ih hrane tim 25 godina starim konzervama gotovih jela 29. novembar!

  ups sad sam se odala da sam najstarija ovde :D

  1. celtic kaže:

   Nisi stara, samo si mlada odavno ;-)

 2. Pile kaže:

  Zaboravili su da rasprodaju zalihe Trumanovih jaja u prahu…

 3. ariela kaže:

  “Eurokrem za generaciju koja raste”…bravo ..veliki plus za vojsku koja ne samo da zna da ratuje nego zna i da u mirnodopskim uslovima ucini nesto korisno…deca ce da jedu eurokrem i porasce u zdrave vojnike koji ce da sutra brane otadzbinu…vidi ti to molim te…za konzerve necu da se mesam…to mozete po starackim domovima da podelite da se i oni jadni malo obraduju necemu boljem od onog sto jedu svaki dan…

 4. trabant kaže:

  Apelujem na Studentski Centar da otkupi konzerve i marmelade i obnovi zalihe u studentskim menzama!

  1. varburg kaže:

   Apelujem na Društveni Centar da zauzme konzerve i skvotuje eurokrem table, i obnovi prehrambene aktivnosti u kasarnama!

 5. someone kaže:

  “Vrlo dobro”

  1. sometwo kaže:

   “Sluzimo narodu!”

  2. Mirko i Slavko kaže:

   STARAĆU SE!

  3. someone kaže:

   kaže se “služimo Srbiji” :)

 6. Jan kaže:

  Ja sam nekad u vojsci jeo i 30 godina stare riblje konzerve i ništa mi nije bilo . Inače ova vest je parodija na temu http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/307925/Vojska-trazi-kupca-za-60000-starih-pusaka-i-pistolja

 7. snezana kaže:

  evo ja se javljam za tu surogat kafu

 8. slučajnaprolaznica kaže:

  Zahtevam da mi vrate pare! Preko Limunda sam kupila tri ovakve i shvatila da to nije eurokrem tabla nego nepojedeni sendviči sa marmeladom koji su služeni za doručak; u vojsci i narodu poznatiji kao *dečija radost*. Samo zbog starosti izgledaju kao eurokrem table.

 9. Joka kaže:

  Informacija iz prve ruke!
  Ovo je samo zagrevanje jer sledi prodaja 2.000.000 (o) cajnih kolutica! Za one koji su sluzili vojsku punu godinu specijalni popusti i pokloni pri kupovini! ;)

 10. Jole kaže:

  Kako je krenulo, ostace jos samo brom za caj i belu kafu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *