njuz-autor

AUTOR: Soko Sokolovic

06. jun. 2017

Vozači izmešteni sa Slavije pošto se zbog buke automobila ne čuje muzička fontana

BEOGRAD, 6. jun 2017, (Njuz) – Gradski menadžer Goran Vesić saopštio je danas da će od sutra svim vozačima biti zabranjena upotreba kružnog toka na Slaviji. On je ovu odluku obrazložio velikom bukom koju stvaraju vozila i zbog koje građani ne mogu da uživaju u zvucima muzičke fontane.

-Veliki broj građana požalio nam se da zbog automobila, autobusa i tramvaja ne čuje dobro muzičku fontanu pošto zvuci vozila nadjačavaju muziku. Zbog toga smo rešili da sav saobraćaj izmestimo sa Slavije i da žiteljima prestonice i turistima, koje očekujemo u velikom broju, omogućimo da na pravi način dožive i osete muzičku fontanu – izjavio je Vesić.

-Verujem da izmeštanje saobraćaja sa kružnog toka na Slaviji neće poremetiti ništa u normalnom funkcionisanju grada jer Beograd ima veliki broj kružnih tokova koji su dostupni svim vozačima u svako doba dana i noći. Smatram da je fer da bar jedan kružni tok ostavimo građanima koji žele da vide nešto veličanstveno kao što je ova fontana. Hteo bih da iskoristim ovu priliku i da pozovem sve građane da prijave komunalnoj policiji vozače koji kružni tok na Slaviji i dalje koriste za vožnju, umesto za slušanje muzike – rekao je gradski menadžer.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali istakao je kako očekuje da u bliskoj budućnosti fontana na Slaviji postane glavni simbol Beograda.

-Ubeđen sam da će veoma brzo svim ljudima prva asocijacija na Beograd biti upravo ova fontana i da će ljudi zaboraviti na spomenik Pobednik, Beograđanku ili hram Svetog Save. Naš plan je da u toku narednih par meseci srušimo sve stare simbole grada kako bi se građani lakše navikli na to da je muzička fontana na Slaviji sada glavno obeležje naše prestonice – istakao je Mali.

Soko Sokolović

 1. Ja sam kaže:

  Vesiću, svaka tebi čast na hrabroj odluci.
  Sada ću, u inat vučiću, da brčkam noge u bide-fontani.

  1. BK kaže:

   Dok Narod Skapava od Gladi, Bot u Muzickoj Fontani Noge Hladi …

 2. voya montoya kaže:

  Briselski decak koji piski,simbol koji ne znaju nasi evropejci,dodje mi kao inspiracija da se olaksam u fontani,i to iz stava cucanj…!!!No mogao je i Vesic,kao vesnik Brisela,da izvadi kornison i pikili-dikili u fontanu…Ovako,vidi se da je kod fontane koriscen azerbejdzanski scenario…

 3. Malo mnogo kaže:

  Poznato je da muzička voda koja uz to i svetli blagotvorna za mentalno zdravlje.Tako da treba izmestiti saobraćaj i pored fontane izgraditi neku ustanovu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *