njuz-autor

AUTOR: urednistvo

15. feb. 2020

Vršačka princeza se smorila jer niko ne zna za nju

VRŠAC, 15. februar 2020, (Njuz)  – Vršačka princeza, koja se pojavljuje na Vršačkoj kuli na svakih sto godina, duboko se razočarala kada je shvatila da čak ni brojni njeni sugrađani ne znaju legendu o njoj.

Princeza, za koju legenda kaže je bila pretvorena u zmiju, pa ju je u ljudski oblik poljupcem vratio čobanin, prilikom poslednjeg pojavljivanja u svom rodnom gradu se maskirala i sprovela tajnu anketu među Vrščanima, a rezultati su, kako kaže, bili poražavajući.

– Od 17 ljudi koje sam lično anketirala na ulici, samo dvoje je čulo za mene. Od toga je jedan čovek prilično detaljno znao sve o meni, možda čak i previše, dok je jedna tinejdžerka čula za mene, ali je mislila da me je čarobnjak zlim činima pretvorio u žabu i da me je poljupcem spasio didžej iz Novog Sada – rezignirano je navela princeza u izjavi za Njuz.

Ona je na konferenciji za medije, na kojoj je predstavila rezultate istraživanja, saopštila da će lokalni istoričari u budućnosti morati više da porade na edukaciji građana o lokalnim legendama i mitovima.

– Ja razumem da su ljudima možda interesantniji vampiri, lagumi, Rtanj i onaj pozer Sava Savanović, ali bilo bi lepo da i mi, manje poznate legende, dobijemo svoje mesto pod Suncem. Ja uskoro ponovo nestajem na 100 godina, ali se nadam da će, kada se sledeći put budem pojavila na kuli, za mene znati bar desetoro Vrščana – zaključila je princeza.

 

Nenad Milosavljević

  1. milan (nisam odavde) kaže:

    Srpski narod, danas, za legende ne mari. Teško nešto i o sadašnjosti zna. (Eto na primjer, ko šta zna o Jovanjici?)
    Kada je izašla u svet princeza se morala osavremeniti. Da je, na primer, tražila od Djilasa novi telefon, svi bi o njoj sve znali. Ovako ostade nepoznata!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *