njuz-autor

AUTOR: urednistvo

01. apr. 2012

Vučić: Ako ne vratimo kredit SNS će preći u vlasništvo banke

Vučić: Odraće nas kamatama ali već planiramo prihode po osvajanju vlasti

BEOGRAD, 1. april 2012. (Njuz) Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas kako je ta stranka konačno postigla dogovor sa jednom bankom o podizanju kredita u svrhu predizborne kampanje, ali “da su za uzvrat morali da polože hipoteku na celu stranku”.

– Nakon što smo obišli skoro sve banke u Srbiji, a naš predsednik bio spreman i na štrajk glađu, konačno nam je jedna od njih odobrila kredit koji nam je preko potreban za promotivne aktivnosti, ali uslovi koje nam je ta banka ispostavila nisu nimalo naivni – rekao je za Njuz Aleksandar Vučić, ne želeći da otkriva o kojoj banci je reč.

– Ako izgubimo na izborima, sva poslanička mesta koja osvojimo pripašće banci – kaže Vučić i dodaje “kako čak ni stan predsednika stranke Tomislava Nikolića nije bio dovoljan garant za vraćanje kredita, ali kada su u igru ušli poslanički mandati, službenik banke ih je sustigao još dok su se na motoru udaljavali iz banke”.

Predsednik Udruženja poslovnih banaka Srbije Veroljub Dugalić kaže da bi se “porazom naprednjaka otvorila mogućnost da prvi put u istoriji Srbije i bankari dobiju mogučnost da se nađu u parlamentu i na taj način utiču na ekonomiju u osiromašenoj Srbiji”.

– Banka koja osvoji poslanička mesta dobiće priliku da u parlamentu promeni regulativu NBS kojom se banke onemogućavaju da slobodno menjaju visinu rata na kredite stanovništvu, a koje su do sad morale da kriju pod izrazom “u skladu sa poslovnom politikom banke”, što će građanima umnogome olakšati tumačenje kreditnih uslova – kaže za Njuz Veroljub Dugalić.

On je naglasio da bi “banka koja dobije SNS dobila i lepu lokaciju za svoje predstavništvo u Zemunu, kao i sigurno gostovanje u Utisku nedelje, a možda čak i Jorgovanku Tabaković za predsednizu Upravnog odbora”.
Vest o odobravanju kredita naprednjacima nije prošla nezapaženo kod ostalih banaka, pa su tako neke od njih već najavile akcije poput one “Laki keš kredit za poslaničko mesto”.

Miroslav Vujović

 1. celtic kaže:

  Ovo je neka neslana prvoaprilska šala!

  1. Ajvarolog kaže:

   I see what you did there xD

   1. celtic kaže:

    ‘ve been walkin my shillelagh, will ye try it, lad?

 2. Nikola kaže:

  Ha ha, Kad bi to stvarno bilo, bilo bi fino

 3. cy kaže:

  Ko god da pobedi od sadašnjih stranaka, bankari ulaze u parlament. I sad su tu.

 4. celtic kaže:

  Vučiću, ti i svi kojima je svanulo kad se narodu smrklo 90-ih, jadne banke koje vas budu dojile….

 5. govornik kaže:

  Ovo je ludost. Dati stranci kredit. Jedino ako će oni biti izabrani onda ta banka koja je dala kredit može dobro da prođe.

  1. Slavisha kaže:

   A odakle će vraćati kredit kad budu izabrani? Postaviće svoje ljude na ključna mesta, pa će da isisavaju iz naroda i vraćaju banci, sa kamatama?

 6. scoby kaže:

  Onaj skromni izborni plakat, stampan na toalet papiru formata A4, na kome napredni seseljoidi reklamiraju svoje “postenje”, uradjen je tako amaterski (koliko para toliko muzike). Ipak, najsmesniji na tom plakatu je onaj lik iz drugog plana, sa slemom i kravatom – obaveznim rekvizitama nasih prljavih politicara kad presecaju crvene vrpce, ili obilaze “gradilista”.

 7. Živadinka kaže:

  Čini mi se da je u tekstu napravljena greška i da je trebalo da piše:”porazom naprednjaka otvorila mogućnost da prvi put u istoriji Srbije i bankari dobiju mogučnost da se nađu u parlamentu i na taj način utiču na ekonomiju i OSIROMAŠENJE Srbije”.
  Kako bilo, i ako naprednjaci pobede opet će do osiromašenja Srbije doći, totalno je svejedno!

 8. Jan kaže:

  “Odraće nas kamatama ali već planiramo prihode po osvajanju vlasti.”

 9. e... kaže:

  ja sam mislio da su oni vec u vlasnistvu nekih ili nekog tajkuna.

 10. Aleksandar kaže:

  Bolje da novac uloze u stiropor, ako Grobar pukne opet ce na prolece da skoci cena.

 11. ariela kaže:

  Dobro je da postoje ti hipotekarni krediti inace kako biste vi jadni uopste sebe reklamirali…Onomad vas Toma zaduzio onoliko da jos ne mozete da se oporavite…koliko samo kostaju bolnicki troskovi njegovi, sve pare istresoste…banka je vama izasla u susret a vi sad ne dajte da potonete…malo manje setnje po Berlinu i okolnim svetskim metropolama i ce se skupi za ratu…a kad uzjasete nemojte tako lako da sjasete…setite se mucnog puta do vlasti i ne dajte nikom svoje ministarske fotelje…a narod sta vas briga oguglao je na sve…jos mu samo kozu skinite sa ledja…

 12. Saki_bg kaže:

  Jugoskandik ili Dafiment banka samo one mogu politicarima da daju povoljne kredite!

 13. slučajnaprolaznica kaže:

  Krupije, molim stavljam sve na nulu…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *