nazad na vrh

Vučić: Bager u Šapcu je bio plastična igračka kupljena u „Pertiniju“

Plastični bager bio namenjen vrtiću iz Šapca

BEOGRAD, 30. novembar 2021, (Njuz) – Tri dana nakon incidenata u Šapcu koji su se dogodili tokom protesta građana, a za koje je veći deo javnosti optužio aktiviste Srpske napredne stranke, prava istina polako izlazi na videlo.

Predsednik Aleksandar Vučić objasnio je danas da je bager koji je krenuo na okupljene građane uopšte nije bio pravi, već se radi o plastičnoj igrački kupljenoj u “Pertiniju“.

– Bager je kupljen u prodavnici dečjih igračaka i namenjen jednom vrtiću u Šapcu. Slučaj je hteo da dva predškolca baš toga dana sednu u njega i krenu da se provozaju, ali su zalutali među okupljene građane. Batinaši opozicije se nisu obazirali na to već su ih krvnički pretukli, jer samo to i znaju, da tuku decu i nemoćne – rekao je Vučić, objašnjavajući da bager izgleda ogromno, jer je fotografisan iz velike blizine.

Lider SNS-a je radnije danas rekao da su čekići koji su nosili pojedini aktivisti te stranke u stvari od gume, a potom i izneo podatak da su drvene štangle koje su maskirani huligani nosili u rukama u stvari napravljene od stiropora i sunđera.

– Nastavnik opštetehničkog obrazovanja iz obližnje škole zadao je deci domaći zadatak da naprave štangle od nekog mekanog materijala. Oni su baš krenuli na čas OTO-a kada se indicent dogodio – objasnio je Vučić.
Na pitanje zašto su momci sa čekićima i štanglama nosili kapuljače, predsednik je rekao da je sada kraj novembra i da je logično da se nosi toplija garderoba.

– Normalno je da će u sred zime dečaci da nose kapuljače, šta hoćete da nam se deca prehlade? – upitao je novinare predsednik.

On je dodao da optužbe opozicije da su stranački batinaši koristili službene “škode” gradskih funkcionera neozbiljne, jer se jasno vidi da su u pitanju automobilčići, koji se u svakoj kineskoj radnji mogu kupiti za par stotina dinara.

Bojan Ljubenović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Па ово јесте у стилу АВ Пинокиа може ладно у 19,30 часова на ртс1.

  2. Valjalo bi proteste zaciniti istrosenim baterijama, kad vec hoce baterije…Ponesite istrosene baterije…!! Pa ih dajmo kordonima na recilklazu…!!!

  3. Odmah se vidi da puse opozicija jer oni samo su dobri u lazima nista neznaju korisno da urade za narod pa misle da lazina mogu doci na vlast

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix