Srbija bi mogla da postane jedina vojno neutralna članica NATO
njuz-autor

AUTOR: Marko Drazic

23. nov. 2016

Vučić dogovorio da Srbija u slučaju ulaska u NATO ostane vojno neutralna

BRISEL, 23. novembar 2016, (Njuz) – Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa Generalnim sektretarom NATO Jensom Stoltenbergom, sa kojim se dogovorio da će Srbija, ako jednog dana postane članica NATO pakta, ostati vojno netutralna.

Kako saznaje Njuz, Vučić je napomenuo da je vojna neutralnost interes svih građana Srbije, zbog čega je neophodno da ona ostane nepromenjena u slučaju da naša država postane članica ove alijanse.

– Građani Srbije ne smeju da budu stavljeni pred izbor Rusija ili NATO, već naša država mora da ostane vojno neutralna i njenu neutralnost ne sme da jednog dana ugrozi eventualna odluka da postanemo članica NATO. Poslednje što bismo želeli je da Rusija pogrešno protumači naš ulazak u NATO, zbog čega je važno da se naglasi naša neutralnost – izjavio je premijer Vučić.

Stoltenberg je podržao ovu Vučićevu inicijativu i naglasio da je interes NATO da među svojim članicama ima i jednu vojno neutralnu državu.

– U slučaju bilo kakvog sukoba najviše možemo da računamo na vojno neutralnu članicu, jer bi ona mogla da bude iznenađenje za sve koji je doživljavaju kao vojno neutralnu – smatra Stoltenberg.

Marko Dražić

 1. milan (nisam odavde) kaže:

  Pa to je jedina ,,logična politika”, jer bi sa nekom drugačijom politikom NATO bio odgovoran za bombardovanje svoje članice, što je ipak neprihvatljivo!

 2. amharac kaže:

  svima je jasno da je srbija odavno ojno neutralisana, a to nase rukovodstvo potvrdjuje s vremena na vreme, cisto da se zna

 3. patrijota bez iskustva kaže:

  + Što bi rekao veliki marksistički polemolog i defendolog, vojvoda i haški akademik Šešelj, mir se najbolje čuva ratom i svim drugim sredstvima.ž
  + Bolje biti neutoralan član, nego aktivan posmatrač ili kolateralna šteta.
  + NATO može da gadja ministarstvo iformisanja, ako nikoga nema u zgradi.
  + Bolji mi kod NATO-a, nego NATO kod nas.
  + Hrišćanski je praštati, Zato smo mi neke popove proglasili oficirima, koji uvek mogu da preporuče dve ‘Zdravo Marije’ i četiri ‘Oče naš’.

 4. Tagore kaže:

  Another world in the third dimension?
  Srpsko dete, Stoltenberg, je veći Beograđanin od “novodošle seoske gospode”, i govori tačnije srpski jezik.od brojnih lešinara!
  .
  Drugi svet, treća dimenzija:
  – Španski ambasador u nekoj trećoj zemlji me je lično dočekao i poklonio dokumenat kojim mogu iz komunističke zemlje da putujem u fašističku Španiju da putujem ili da boravim beskonačno.
  – Francuski ambasador u nekoj trećoj zemlji me je lično dočekao PREKO REDA na čistom srpskom jeziku i poklonio stalni boravak u njegovoj zemlji zbog kupovine kuće u kojoj nisam ni želeo da živim.
  – Portugalski ambasador u nekoj trećoj zemlji, gde Portosi čekaju od jutra do mraka, me je lično dočekao PREKO REDA i poklonio stalni poravak na njegovom ostrvcu kraj Funčala.
  U udaljenijim delovima sveta poklanjano mi je i državljanstvo pod uslovom da menjam ime i da nosim prezime moje gospe.
  .
  Dogodilo se to izgubljenom Jugoslovenu iz poštovane zemlje Jugoslavije.

  1. Tagore kaže:

   Posle uspešne ekonomske posete stočara Obame, ”blic žena” i ”super žena” za predjelo predlažu golu ćerku našeg slavnog fudbalera Dragana Džajića, koju cela Srbija gleda bez daha.
   U luksuznom donjem vešu, njen najveći pozadinski atribut je istakao veliku pažnju, tako da su i čuveni Beara, Jusufi i Šoškić počeli zevati od čuda (kao sveže ribe od 78 dana na suom mestu nesreće) na Instagramu !
   :
   Mlada kuvarica od Baščetine je predložila srpske specijalitete (žive lignje, mekušce i hobotnice bez vlašca ni beloga vina) u tiganj na kazanu, pod uslovom da nas domaći izdajnik Stoltenberg ne bombarduje duže.
   Borci za ”čovekova prava”, ”veliki ljudovi srpstva i junaštva”, Milan Panić i američki avijatori srpskog porekla su izrazili poštovanje ruskom caru koji celu Srbiju duševno brani od NATO ljubavi.
   Manje sportivne drža-vice Švedska, Danska, Norveška i Slovenija su pohvalile Velikog Vođu u sportu.
   Agencija za borbu protiv korupcije je čestitala poglavaru na gradnji korova u užem centru Jagodine.
   I moja omiljena novinarka Nataša Latković srpsko-arapsko šumarstvo voli.

 5. Ja sam kaže:

  Novinar:
  -Znate li da je NATO 1999. ubio oko 2000 civila u Srbiji?
  aleksandar vucic:
  – Kako te nije sramota da tako gnusno zamenjujes teze? Zasto se niko od vas novinara ne zapita a koliko ljudi su spasili sigurne smrti nasi NATO prijatelji? Ja cu vam reci; 7 130 076. Eto toliko njih su promasili te iste 1999.godine.

 6. zeks kaže:

  Ako sam dobro razumeo i kada udjemo u NATO oba nasa vojnika ce ostati neutralna?

 7. voya montoya kaže:

  To je Premijer zahtevao,zbog male Milice,kolateralne štete tada,a danas kolateralnog benefita,neoTita!!!

 8. frka kaže:

  Nekada smo mi NATO-u bili cilj. Sada zahvaljujuci najboljem boljitku u istoriji, NATO je postao nas cilj. Rusi nemaju nista protiv naseg ulaska u NATO, jer znaju da ce se nakon tri dana raspasti.

 9. Stanoje kaže:

  Posto je Vucko sluzio vojni rok gde smo polagali zakletvu,pa to i potpisali ako se utvrdi da je nesto dogovorio sa NATO-om, odmah ga uhapsiti zbog licne izdaje.Ako je slagao i izdao svoj narod tako ce i NATO da izda.

 10. voya montoya kaže:

  u pregovore su uključeni i predstavnici Sidikata,Vojnog, i srpskog…Očekuje se prisajedinjenje Srbije!!!Dok drugi slave prošle dane, u Novom Sadu,jedino NATO hoće jedinstvo sa Srbijom!!!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *