njuz-autor

AUTOR: urednistvo

06. maj. 2022

Vučić krenuo na časove zaboravljanja ruskog

BEOGRAD, 6. maj 2022. (Njuz) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas novinarima da je krenuo na intenzivni kurs zaboravljanja ruskog jezika. On je tom prilikom istakao da časove uzima svakog dana jer mu je jako važno da što pre zaboravi sve što je ikada naučio iz ruskog.

– Počeo sam da uzimam časove pet puta nedeljno kako bih poboljšao svoje neznanje ruskog u što kraćem roku pošto je to danas neophodno za međunarodne odnose. Ruski obično zaboravljam u ranim jutarnjim časovima, pre nego što počnem da radim, jer tada imam mir neophodan za zaboravljanje. Za sada mi dosta dobro ide jer dnevno uspem da zaboravim najmanje trideset reči – rekao je Vučić.

– Na svakom času iscepam po tri lekcije iz udžbenika ruskog jezika, dok za domaći obrišem najmanje šest strana u svesci koja mi je nekada služila za hvatanje beleški. Padeže i vremena sam već zaboravio, kao i pola prideva, pa sam sada prešao na zaboravljanje glagola i pre svega imenica. Nekih ruskih imena više ni ne mogu da se setim pa verujem da ću do kraja maja uspeti da zaboravim sve što ima bilo kakve veze sa ruskim jezikom i Rusijom – dodao je predsednik Srbije.

On je napomenuo da mu u svemu dosta pomaže prirodni talenat za zaboravljanje i uspešno ignorisanje svega što je prethodno rekao ili obećao.

Nenad Milosavljević

  1. Баш Рђа kaže:

    Кажу да се језик најбоље учи певајући, ајмо напредњаци полако, није тешко, ајн цвај, данке дојчланд вир овде цузамен, данке дојчланд вир фројнде камерад, из васер флусе швабу спасава, с мит ајне дрво тебе по глава, вир јецт зинд нихт алајн, вучић капут пу доле швајн. Спасиба за дружбу, ово брее, данке фир ди фројндшафт!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *