nazad na vrh

Vučić krenuo na časove zaboravljanja ruskog

BEOGRAD, 6. maj 2022. (Njuz) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas novinarima da je krenuo na intenzivni kurs zaboravljanja ruskog jezika. On je tom prilikom istakao da časove uzima svakog dana jer mu je jako važno da što pre zaboravi sve što je ikada naučio iz ruskog.

– Počeo sam da uzimam časove pet puta nedeljno kako bih poboljšao svoje neznanje ruskog u što kraćem roku pošto je to danas neophodno za međunarodne odnose. Ruski obično zaboravljam u ranim jutarnjim časovima, pre nego što počnem da radim, jer tada imam mir neophodan za zaboravljanje. Za sada mi dosta dobro ide jer dnevno uspem da zaboravim najmanje trideset reči – rekao je Vučić.

– Na svakom času iscepam po tri lekcije iz udžbenika ruskog jezika, dok za domaći obrišem najmanje šest strana u svesci koja mi je nekada služila za hvatanje beleški. Padeže i vremena sam već zaboravio, kao i pola prideva, pa sam sada prešao na zaboravljanje glagola i pre svega imenica. Nekih ruskih imena više ni ne mogu da se setim pa verujem da ću do kraja maja uspeti da zaboravim sve što ima bilo kakve veze sa ruskim jezikom i Rusijom – dodao je predsednik Srbije.

On je napomenuo da mu u svemu dosta pomaže prirodni talenat za zaboravljanje i uspešno ignorisanje svega što je prethodno rekao ili obećao.

Soko Sokolović

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
Tagovi:
  1. Кажу да се језик најбоље учи певајући, ајмо напредњаци полако, није тешко, ајн цвај, данке дојчланд вир овде цузамен, данке дојчланд вир фројнде камерад, из васер флусе швабу спасава, с мит ајне дрво тебе по глава, вир јецт зинд нихт алајн, вучић капут пу доле швајн. Спасиба за дружбу, ово брее, данке фир ди фројндшафт!

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix