Vučić apsolutnom vlašću spasao demokratiju
njuz-autor

AUTOR: Bojan Savic

13. apr. 2017

Vučić: Moja apsolutna vlast je jedini način da sačuvamo demokratiju

BEOGRAD, 13. april 2017, (Njuz) – Aktuelni premijer i novoizabrani predsednik Aleksandar Vučić zahvalio se građanima na podršci koju je dobio i poručio da će zahvaljujući njegovoj apsolutnoj vlasti demokratija u Srbiji biti sačuvana.  

– Demokratija u Srbiji je još uvek krhka i nestabilna, a jedini način da je održimo bila je moja pobeda u prvom krugu izbora – kaže Vučić – To je bio i najvažniji cilj moje kandidature na predsedničkim izborima. Znao sam da oni predstavljaju šansu za opoziciju čiji jedini cilj je povratak u prošlost i uspostavljanje diktature. Učinio sam sve što sam mogao kako bih sprečio ovaj scenario. Danima nisam spavao, radio sam 24 sata dnevno, jurio sa televizije na televiziju, pritiskao urednike medija da što manje pominju ostale predsedničke kandidate. Unajmili smo inostranu marketinšku agenciju, snimili skupe predizborne spotove i zakupili sve moguće televizijske termine na kojima su se oni besomučno vrteli. To je rezultiralo apsolutnom dominacijom u medijima u kojima sam dobio 90 odsto prostora, dok su svi ostali jedva skrpili ostalih 10 posto. Moram istaći veliki trud aktivista srpske napredne stranke koji su tokom kampanje celu Srbiju oblepili mojim plakatima, prikupljali kapilarne glasove i na sve moguće načine animirali građane da glasaju za mene. Zahvaljujući ovom ogromnom trudu, na izborima sam odneo pobedu čistu kao suza i tako očuvao demokratiju u Srbiji.

Vučić se osvrnuo i na proteste koji se svakodnevno održavaju širom Srbije i apelovao na učesnike da budu mirni i dostojanstveni. Studentima je poručio da slobodno protestuju što duže, ali da on nema vremena da se bavi njima.

– Iskreno, meni nisu jasni zahtevi studenata, ali njihovo je pravo da, na miran način, iskažu svoje nezadovoljstvo. Ja moram da obavljam državničke obaveze pa nemam vremena da se bavim ovom temom. Uostalom na protestu se okupio mali broj ljudi, ukupno 5643 demonstranta, među kojima ima samo 3764 studenta. Od tog broja, najviše je onih koji još nisu dali uslov za narednu godinu, a moram primetiti, da neki od njih vuku dosta ispita iz prethodne. Poručio bih im samo da Srbija, dok sam ja premijer i predsednik, neće biti popustiti pred njihovim zahtevima i tako ugroziti moju vlast koja je jedini garant daljeg razvoja demokratije u našoj zemlji – rekao je Vučić.

Bojan Savić

 1. scoby kaže:

  Ponesen svojim velikim “uspehom” Pametni Veliki Vodja ce nam prirediti jos jedno zadovoljstvo do kraja godine – stranacke izbore na svim nivoima. U tom cilju, lokalne samouprave ne sprovode vise nikakve javne nabavke, nego se novac cuva za izbornu kampanju. Uskoro ce nas na granici cekati bilbord:”Dobro dosli u Srbiju zemlju IZBORA!”. Do jeseni ce se iz zemlje iseliti i tih 5643 demonstranata, pa onda cemo uploviti u vode trajne stabilnosti kada izbori vise nece biti ni potrebni.

 2. milan (nisam odavde) kaže:

  Još je dodao da je ukinut parlament, policiji naredjeno da skuplja podatke o gradjanima i pravi slikice učesnika protesta, optužuju sve potencijalne i stvarne protivnike sa članovima njihovih porodica. Jedino još nije odlučio da li da uvede model turske ili severno koreanske demokratije, al pošto mu novi mandat garantuje još pet godina – ima vremena!

 3. veselo veče kaže:

  Vodja zna kako su rimski carevi ćašćavali narod u Koloseumu u šast svoje pobede, ali on je kao veliki mirotvorac protivnik žrtvovanja ljudi i lavova, inspirisan Kalvinovom etikom, za rad, red i disciplinu, a za slavlje biće vremena, kad istekne ovaj madnat, za jedno dve, dve ipo godine,
  Oni koji žrtvuju prasiće i jaganjce za Uskrs i Ramazan u čast njegove pobede, treba da znaju da on to nije podržao i da se tome duboko protivi. U sebi.
  A, oni koji šetaju – ma ko li samo plaća njihove patike i cipele?! Ma, nek’ šetaju, što ih bude više, više će i naša tekstilna idnustrija da zaradi i na patikama i na cipelama i na odeći! Ma, mora da i oni već finansiraju šetače.

 4. voya montoya kaže:

  I ja bih dodao,sacuvati demonkratiju nakon diktatora bravara,nije glupost,manja od bankarove…!!!

 5. Malo mnogo kaže:

  Kao i mnoge uvozne stvari,ni naša demokratija nije istog kvaliteta ko ona originalna.Nas vodja se žrtvovao i na sebe preuzeo vlast od naroda,i umesto da smo zahvalni,mi ga olajavamo i ponašamo se ko kompletni idioti a uz to protestujemo i ništa ne radimo pa zbog nas ima transfer blama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *