nazad na vrh

Vučić najavio da će negativnu ocenu Evropske komisije o stanju u medijima prokomentarisati u Utisku nedelje

Vučić još ranije zakazao gostovanje u narednoj emisiji

BEOGRAD, 8. oktobar 2014, (Njuz) – Premijer Srbije Aleksandar Vučić sa ponosom je danas saopštio da je izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije najbolji u regionu i napomenuo da će o nekoliko negativnih ocena koji se u njemu nalaze, poput slobode medija, nesprovođenju zakona i zastoju u primeni Briselskog sporazuma, pričati u sledećoj emisiji “Utisak nedelje“.

– Danas je veliki razlog za slavlje i ne bih da previše pričam o negativnim ocenama iz Brisela – izjavio je Vučić na konferenciji za štampu nakon sastanka sa austrijskim ministrom spoljnih poslova Sebastijanom Kurcem – Inače sam još pre nekoliko dana zakazao gostovanje u emisiji “Utisak nedelje“ u nedelju, 12. oktobra od 21 sat na televiziji B92, pa ću tamo natenane objasniti da ne postoje bilo kakvi pritisci na medije.

Vučić smatra da je i ocena o slabijoj primeni zakona takođe netačna.

– Baš sam sinoć u Sarapinoj emisiji davao niz primera o primeni novih zakona, što ću izgleda morati da ponovim i u nedelju na B92 – rekao je Vučić, koji je najavio da će, kako Utisak nedelje ide uživo, morati dan ranije da snimi gostovanje u emisiji “Teška reč“, jer je još ranije obećao Draganu J. Vučićeviću da će mu biti naredni gost.

Marko Dražić

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
 1. Bas sam ga slusala jutros kod Dareta i Mareta u emisiji!

 2. Nadam se da Vucic nece gostovati i u Njuzu.

 3. Normalna stvar,covek hoce da se pohvali posle sastanka sa Kurcom,samo,cuo sam da ima 2 nova uslova,-da utisak vodi Vucicevic i da mu suparnik bude niko drugi do Milos Vucevic.. Bice napeto…

 4. “Utisak Nedele”?
  Svaki napredni vođa sjajne budućnosti Srbije, (kao i b92), imaju prava da bankrotiraju.

  (B92 – Internet, Radio i TV stanica; najnovije vesti iz Srbije) je rođen na zajedničkoj banani majmuna na moru kraj obale. Priča se da mu oralni seks ne naprednjači.

 5. Svaka cast Vucicu posto su nam u tom izvestaju
  konkurencija Albanija, Kosovo, Makedonija, Crna
  Gora i mozda Bosna.

  Sve sami ideali napretka.

 6. “Utisak nedelje?” Da li je to emisija koja je zabranjena zbog nenajavljene smene vlasti?

 7. U stvari Vučić će da objasni da je ocena bila pozitivna a ne negativna kako su preneli neki mediji.
  ” Ja sam naložio medijima koje kontrolišem da objave da je Evropska komisija dala pozitivnu ocenu o stanju u medijima. To što su objavilu da je ocena negativna, to je njihov problem. Valjda ja najbolje znam šta sam rekao da objave!” reći će Vučić. A zatim će reći i ovo:
  “Preko Kurca sam saznao o pozitivnoj oceni o radu Vlade, mada sam i ja naslućivao nešto slično. A da je ocena o stanju u medijima pozitivna i da je istinita dokazaću tako što posle tebe, Olja, idem na “Peščanik” i “Autonomiju.info”.

 8. Volim i ja prednjim šapama da se busam.

 9. Zar Utisak Nedelje nije premješten na Prvu?

 10. Ma koga briga šta piše u izveštaju Evroske komisije, Pokaži ti šta ti piše u izveštaju LEKARSKE KOMISIJE pa makar i u TV ricinusu, TeFka ReF.

 11. Koliko ja vidim, doći će on vama i u Njuz uskoro…

 12. Jedino ispravno rešenje je mudar diplomatski potez poput lobiranja. Nisu oni džaba pozvali baš Sebastijana Kurca. Dačić je pevao Sebastijanu a Vučić konstantno svira Sebastijanu.

 13. Ма kakv bre ‘Utisak’ i tomao neki ‘Problem’. Vreme je da g Radoš od Medvedje Bajić, stanovnik Dedinja (a što bi drugo), nastavi sa radom na oslikavanju naših naravi i naše svetle istorije, Pa zar će istorija ostati bez scene u kojoj drug Vučić stiže u Petlovac.!

 14. Najebali ste :)

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix