nazad na vrh

Vučić najavio da će Srbija u 2020. godini izgraditi više kilometara kanalizacije nego Nemačka

YouTube/Borča Info
Naši ljudi, kada povuku vodu, sa ponosom će moći da kažu da imaju isti osećaj kao da su vodu povukli u Švajcarskoj ili NemačkojFOTO: YouTube/Borča Info

BORČA, 26. jun 2019, (Njuz) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obećao je prilikom posete Borči da će u našoj zemlji tokom 2020. godine biti izgrađeno više kilometara kanalizacije nego u Nemačkoj.

Vučić je tom prilikom najavio da će Srbija uskoro postati lider u Evropi kada je u pitanju izgradnja kanalizacione mreže.

– Kanalizacioni saobraćaj u Srbiji i dalje nije potpuno razvijen i ne zadovoljava naše kapacitete, ali mi svakog dana pravimo nove kilometre kanalizacione mreže i nastavićemo da radimo na tome. Pre samo sedam godina imali smo dvostruko manje izgrađenih kilometara kanalizacije od Hrvatske, a ja očekujem da ćemo se već do kraja ove godine približiti Nemačkoj u toj kategoriji. Mi sada zbog suficita u budžetu imamo mnogo više novca koji možemo da ulažemo u kanalizacije i videćete da ćemo u toku sledeće godine izgraditi više kilometara kanalizacije nego jedna Nemačka – istakao je Vučić.

– Naš cilj je da imamo najmodernije kanalizacije u Evropi, da kanalizacijom privučemo strane turiste, da dolaze u Srbiju zbog njih, i da sutra naši ljudi, kada povuku vodu, sa ponosom mogu da kažu da imaju isti osećaj kao da su vodu povukli u Švajcarskoj ili Nemačkoj. Mi želimo da u budućnosti naša zemlja bude prepoznatljiva po kanalizacijama i da, kada jednog dana više ne budem na vlasti, prva asocijacija na moje ime i na ovaj period, bude upravo kanalizacija – istakao je predsednik.

Vučić je naglasio da će redovno obilaziti radove na svakoj kanalizaciji, kao i da će lično pustiti u rad svaku izgrađenu kanalizaciju.

Viktor Marković

Kad ste već ovde, pročitajte i ovo
Novinarstvo je u teškom položaju širom sveta, pa i u našoj zemlji. Naročito ono novinarstvo koje je objektivno i tačno. Na sreću, sve ovo nema nikakve veze sa Njuzom. Ipak, kad smo vas već navukli da čitate sve ovo, glupo je da vam ne tražimo novčanu podršku od sto dinara mesečno ili više ukoliko ste jako bogati. Svaki vaš doprinos, bez obzira bio veliki ili mali, čini da Njuz bude jači. 100 odsto novca koji uplatite uložićemo u nove autore i tekstove. Ovo je link gde možete da uplatite sto dinara mesečno ili više. E ako vam nakon toga ostane još para podržite i objektivno i tačno novinarstvo. Donirajte
  1. Ma idemo.korak dalje od Nemacke. Nas metro.ce ici kroz kanalizacione cevi, i nece to biti vagoni.nego podkanalizacionice.

  2. A onda su ga ministar zdravlja i ministar finansija obavestili da ni oni ni bog otac nemaju pojma gde nestaše tolke pare iz budžeta, te da stiša strasti. On ih je upozorio da to ionako samo predizborno obećanje i da za to pare nisu bitne! ,,Palilo dosad, što ne bi i dalje” – rekao je!

  3. Задужбина “владара” који је засрао све чега се дохватио и треба да буде нешто што најтачније описује његов лик, карактер и дело: вучићева клоака максима.

© 2015 Njuz Net, Pare za redizajn nam dala Ambasada Kraljevine Norveške, a uzeo nam ih Neopix