nazad na vrh

Vučić najavio da će Srbija u 2020. godini izgraditi više kilometara kanalizacije nego Nemačka

YouTube/Borča Info
Naši ljudi, kada povuku vodu, sa ponosom će moći da kažu da imaju isti osećaj kao da su vodu povukli u Švajcarskoj ili NemačkojFOTO: YouTube/Borča Info

BORČA, 26. jun 2019, (Njuz) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obećao je prilikom posete Borči da će u našoj zemlji tokom 2020. godine biti izgrađeno više kilometara kanalizacije nego u Nemačkoj.

Vučić je tom prilikom najavio da će Srbija uskoro postati lider u Evropi kada je u pitanju izgradnja kanalizacione mreže.

– Kanalizacioni saobraćaj u Srbiji i dalje nije potpuno razvijen i ne zadovoljava naše kapacitete, ali mi svakog dana pravimo nove kilometre kanalizacione mreže i nastavićemo da radimo na tome. Pre samo sedam godina imali smo dvostruko manje izgrađenih kilometara kanalizacije od Hrvatske, a ja očekujem da ćemo se već do kraja ove godine približiti Nemačkoj u toj kategoriji. Mi sada zbog suficita u budžetu imamo mnogo više novca koji možemo da ulažemo u kanalizacije i videćete da ćemo u toku sledeće godine izgraditi više kilometara kanalizacije nego jedna Nemačka – istakao je Vučić.

– Naš cilj je da imamo najmodernije kanalizacije u Evropi, da kanalizacijom privučemo strane turiste, da dolaze u Srbiju zbog njih, i da sutra naši ljudi, kada povuku vodu, sa ponosom mogu da kažu da imaju isti osećaj kao da su vodu povukli u Švajcarskoj ili Nemačkoj. Mi želimo da u budućnosti naša zemlja bude prepoznatljiva po kanalizacijama i da, kada jednog dana više ne budem na vlasti, prva asocijacija na moje ime i na ovaj period, bude upravo kanalizacija – istakao je predsednik.

Vučić je naglasio da će redovno obilaziti radove na svakoj kanalizaciji, kao i da će lično pustiti u rad svaku izgrađenu kanalizaciju.

Soko Sokolović