Budući izgled Sale za konferencije za medije
njuz-autor

AUTOR: Marko Drazic

26. aug. 2016

Vučić najavio izgradnju Nacionalne sale za konferencije za medije

BEOGRAD, 26. avgust 2016, (Njuz) – Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je tokom naredne godine izgradnju Nacionalne sale za konferencije za medije.

Kako je premijer ekskluzivno izjavio za Njuz, Nacionalna sala za konferencije za medije biće izgrađena u Zemunu i imaće mesta za 50.000 novinara.

– Prema prvim informacijama reč je o projektu koji će se najviše koristiti u Srbiji, jer i sada, i pored činjenice da konferencije držim u nekim najobičnijim salama, imam po jednu ili dve konferencije za medije nedeljno. Moja prognoza je da će me Nacionalna sala inspirisati na makar tri konferencije nedeljno – izjavio je premijer Vučić.

On navodi da će Nacionalna sala biti izgrađena po najvećim svetskim standardima.

– I pored velikog kapaciteta moći će da se isprazni u roku od nekoliko minutua, što je korisno u situacijama da kada sam ljut na novinare jer me provociraju. Sedišta će biti veoma kvalitetna, imaćemo nekoliko sektora, a prema projektu mesta u prvom redu sale biće rezervisana za novinare televizije Pink i Studija B, koji će i dalje imati ekskluzivno pravo da prvi postave pitanje – otkriva premijer, koji navodi da će krov sale moći da se otvori u slučaju lepog vremena.

On kaže da će, zbog bezbednosti, voditi računa i o novinarima opozicionih medija, za koje će takođe biti obezbeđen prostor na tribinama.

– Na svakom stadionu postoji deo za gostujuće navijače, takozvani kavez, što ćemo imati i u Nacionalnoj sali. Na najvišem nivou biće mesta za novinare Insajdera, Birna, Krika i još nekih medija i oni će biti ograđeni visokom ogradom da ne bi došlo do fizičkog okršaja sa predstavnicima drugih medija. Koliko čujem, problem kod tog najvišeg nivoa je što mikrofon povremeno zna da otkaže, ali se nadam da ćemo to uspeti da rešimo – navodi premijer.

Kako navode Dragan J. Vučićević, Gordana Uzelac, i ona novinarka sa Studija B, izgladnja Nacionalne sale za konferencije za medije je kapitalni projekat koji će uneti dodatnu lepotu u premijerova obraćanja novinarima, ali će umanjiti užitak direktog prepucavanja lice u lice sa kolegama iz nekih drugih medija.

Marko Dražić

 1. Ja sam kaže:

  A koja je nacija u pitanju?
  Srpska, ili ona njegova?

 2. Jan kaže:

  Posle ove konferencione sale planira se i medijski centar u kojem bi bilo postavljeno 20 zemaljskih TV stanica i isto toliko kablovskih operatera , radio stanica , kao i 10 satelitskih emitera . Na svim ovim emiterima TV,kabl,radio,sat , biće emitovan govor i događaji u vezi sa Vučićem , ali na svakom kanalu biće različit prilog , da bi gledaoci mogli da menjaju kanale i tako gledaju onaj prilog koji im se najviše sviđa i u kojem naš premijer najviše obećava .

 3. scoby kaže:

  Premijerove konferncije za štampu su naša izvozna šansa. Kad ovo budu videli ostali svetski lideri, poželeće isto.

 4. milan (nisam odavde) kaže:

  Pa premijer kanda ozbiljno veruje u Beograd na vodi i njegova Zemunska predgradja!

 5. Strani Placenik kaže:

  A da li ce napraviti i konjusnicu (staju) pored?
  Za njegove konje.

  1. milan (nisam odavde) kaže:

   Taman posla! Pa nema dovoljno prostora za toliku konjušnicu!

 6. miki kaže:

  A Sava Centar sa svim salama zvrji prazan i spremaju ga za otpad. Pa gde ce im dusa

 7. Sp kaže:

  Sala za monologe i parastose. U zavisnosti od toga predsednik čega drži konferenciju.

 8. vitez kaže:

  Nešto nema komentara. Nadam se da će se desiti po onoj Miloševoj “popustaj narod ćuti”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *